| 

Aktualno

Facebook ima danes 10 let

Facebook ima danes 10 let

04.02.2014 ob 09:38

Ustanovitelj družbenega omrežja Facebook Mark Zuckerberg se je, kje drugje kot na Facebooku, ob desetletnici podjetja vprašal, zakaj je bila ravno njegova ekipa tista, ki ji je uspelo zgraditi omrežje: »Bili smo le študenti. Imeli smo veliko manj virov kot velika podjetja. Edini odgovor, ki se ga lahko domislim, je, da nam je bilo preprosto bolj mar.«

»Medtem ko so nekateri dvomili v to, da je povezovanje sveta dejansko pomembno, smo mi to gradili. Medtem ko so drugi dvomili, da bo trajalo, smo mi oblikovali trajne povezave. Preprosto nam je bilo bolj mar kot drugim, da povežemo svet. In še vedno nam je,« je na Facebooku danes zapisal Zuckerberg.

Po njegovim besedah ima danes le tretjina ljudi na svetu dostop do interneta, zato imajo v naslednjem desetletju priložnost in odgovornost, da povežejo še drugi dve tretjini. »Danes družbena omrežja pomenijo predvsem deljenje spominov. V naslednjem desetletju bodo pomagala tudi odgovarjati na vprašanja in reševati kompleksne probleme. Danes imamo na voljo le nekaj načinov, da delimo naše izkušnje. V naslednjem desetletju nam bo tehnologija omogočila, da ustvarimo nove načine, kako ujeti in sporočati nove oblike doživljajev,« napoveduje ustanovitelj Facebooka.

Podjetje je, odkar je leta 2004 nastalo v študentskem domu Univerze Harvard, preraslo v globalni fenomen in se trdno zasidralo v svetu tehnoloških gigantov. Danes ima skupno 1,23 milijarde aktivnih mesečnih uporabnikov, vključno z 945 milijoni, ki Facebook uporabljajo na mobilnih napravah. »Več kot 20 odstotkov časa, ki ga preživimo na internetu, namenjamo Facebooku,« pravi Lou Kerner, ustanovitelj organizacije Social Internet Fund.

Po podatkih raziskovalne družbe eMarketer je Facebook drugi največji prejemnik digitalnih oglaševalskih sredstev, takoj za Googlom, še posebej močan pa je pri prodaji mobilnih oglasov.

MM Magazin
Vir: Facebook, AFP

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 11 do 25 °C

Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 14 do 21 °C

Petek
od 14 do 19 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat