| 

Poslovne priložnosti

Nove olajšave za podjetja

Nove olajšave za podjetja

23.12.2013 ob 12:28

Delodajalci z območij z visoko brezposelnostjo lahko do konca leta 2018 uveljavljajo nove olajšave za zaposlitev novega delavca, ki se nanaša na povračilo prispevkov in davčno olajšavo.

Zavod za zaposlovanje je objavil dodaten začasni ukrep za območja z visoko brezposelnostjo. Delodajalci bodo lahko uveljavljali povračilo prispevkov delodajalca za socialno varnost v višini dejanskih stroškov do konca leta 2018.

Zaposliti morajo brezposelne, ki spadajo v eno izmed naslednjih skupin: v zadnjih šestih mesecih niso imeli redne plačane zaposlitve, nimajo končane višje ali srednješolske izobrazbe ali poklicnega usposabljanja, so starejši od 50 let, so pripadniki etnične manjšine ali se lahko štejejo kot invalidi.

Zaposleni lahko prihajajo tudi s katerega drugega območja, le tržni delodajalec mora imeti sedež na območju visoke brezposelnosti (Maribor in okolica, Pokolpje, Pomurje, Hrastnik, Radeče, Trbovlje).

Zaposlitev mora pomeniti dodatno (novo) zaposlitev.

Poleg nove olajšave za povračilo prispevkov lahko delodajalci novo zaposlitev uveljavljajo kot davčno olajšavo za zaposlovanje.

Pripravila M.G., www.data.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat