| 

Aktualno

Slovenija ima najmanj podjetnic v Evropi

Slovenija ima najmanj podjetnic v Evropi

17.12.2013 ob 13:09

V 67 državah, ki so sodelovale v raziskavi, je bilo leta 2012 več kot 126 milijonov podjetnic. Evropa ima na splošno zelo majhen odstotek žensk v podjetništvu, Slovenija pa se je uvrstila na zadnje mesto.

Med evropskimi državami se odrasle ženske v Estoniji najbolj vključujejo v podjetništvo z 9,7 %, sledi Latvija z 8,2 %. Na zadnje mesto pa se je uvrstila Slovenija z 2,6 %.

V Pakistanu je odstotek žensk najmanjši, tj. 1 %, v afriških državah pa je odstotek zelo visok. V Zambiji beležijo najvišjega, tj. 40 %.

Ženske se veliko bolj vključujejo v storitveni sektor, ki temelji na kapitalu in znanju. Globalni podjetniški monitor tako ugotavlja, da kljub temu, da so ženske v Evropi in ZDA bolje ali enako izobražene kot moški, imajo nižjo stopnjo podjetniškega duha in zaupanja v svoje podjetniške sposobnosti.

V Data d.o.o. smo tukaj, da vam pomagamo pri uresničitvi vaših poslovnih idej s brezplačnimi, plačljivimi izobraževanji ter strokovnim pravnim, finančnim, davčnim svetovanjem.

Vir: data.si
Vir: The Global Entrepreneurship Monitor (GEM)

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 0 do 3 °C

Ponedeljek
od -3 do 4 °C

Torek
od -3 do 2 °C

Sreda
od -2 do 2 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat