| 

Aktualno

DURS pri vulkanizerjih: letos manj nepravilnosti

DURS pri vulkanizerjih: letos manj nepravilnosti

09.12.2013 ob 12:53

Davčna uprava RS (DURS) je zaključila poostren nadzor pri vulkanizerjih. Inšpektorji so preverjali predvsem izdajanje računov, blagajniško poslovanje, delo na črno, izvajali pa so tudi popis zalog in podatke primerjali s podatki v knjigovodskih evidencah in poslovnih knjigah.

Vulkanizerska dejavnost je bila po preteklih izkušnjah opredeljena kot tvegana, saj so bile nepravilnosti v letu 2012 ugotovljene v več kot 50 odstotkih vseh opravljenih nadzorov. Letos je DURS opravil 232 davčnih nadzorov, pri čemer je nepravilnosti ugotovil pri 13% pregledih (predvsem zaradi neizdajanja računov). Gre torej za precej boljši rezultat kot lani.

Uslužbenci carinskih mobilnih oddelkov so pri vulkanizerjih opravili 544 okoljskodavčnih kontrol, pri čemer so zaznali 80 sumov o nepravilnostih iz pristojnosti CURS in drugih organov.

Davčna uprava se bo v decembru posvetila poostrenemu nadzoru na prednovoletnih sejmih in prireditvah v okviru ‘veselega decembra’. Pozornost bodo namenili ustrezni registraciji ponudnikov storitev, neoddajanju obračunov davka s strani registriranih zavezancev, neplačevanju obveznosti, neizdajanju računov ter ‘brisanju’ evidentiranega prometa. Davčna uprava bo v primeru hujših kršitev zakonodaje uporabila tudi pooblastila zasega listin, predmetov, evidenc in drugih dokumentov ter pooblastila prepovedi opravljanja dejavnosti.

Vir: DURS

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 6 do 16 °C

Sreda
od 11 do 18 °C

Četrtek
od 12 do 19 °C

Petek
od 12 do 19 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat