| 

Aktualno

Rezultati poostrenega davčnega nadzora

Rezultati poostrenega davčnega nadzora

29.11.2013 ob 11:09

Davčna uprava je predstavila rezultate poostrenega davčnega nadzora, ki ga je skupaj z Carinsko upravo opravljala od 1. julija dalje. Poostren nadzor je zajemal predvsem gotovinsko poslovanje.

Od julija dalje je bilo opravljenih preko 20.000 nadzorov DURS-a in CURS-a, od tega 14.000 preventivnih obiskov davčnih zavezancev, 3733 davčnih nadzorov z metodo fotografiranja, nadzor blagajniškega poslovanja ter izdajanja računov. Julija je namreč stopil v veljavo dikcija, da davčni zavezanci pri izdaji računov ne smejo uporabljati programov, ki omogočajo naknadno spreminjanje ali brisanje podatkov o izdanih računih. DURS je do sedaj ugotovil 20 primerov te kršitve, za tovrstno kršitev so izdali globe v višino 760.000 EUR.

V ostalih davčnih postopkih sta DURS in CURS izdala globe v skupnem znesku 493.800 evrov glob ter izdali 2613 plačilnih nalogov, s katerimi so izrekli za 2,92 milijona evrov glob.

Posebnega nadzora so bili letos deležni predvsem gostinci, pri katerih je davčna uprava pobrala za več kot 25% več DDV-ja kot v enakem obdobju lani.

Poleg gostincev se je DURS oktobra lotil poostrenega nadzora cvetličarjev, vrtnarjev in svečarjev ter vulkanizerjev. Decembra pa bo poostren nadzor nad prazničnimi stojnicami.
Nadzor v številkah:

Od julija dalje je davčna uprava z vsemi aktivnostmi in nadzori nabrali več kot 4 milijone evrov
2.650 MMS-sporočil s fotografijami računov je prejel DURS
6.700 računov so zbrali zaposleni na Dursu in Cursu
14.000 preventivnih obiskov davčnih zavezancev

Pripravila Alenka Bizilj, DATA

Vir: DURS

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 11 do 25 °C

Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 15 do 19 °C

Petek
od 14 do 19 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat