| 

Postal sem podjetnik

Profil sodobne podjetnice

Profil sodobne podjetnice

06.06.2008 ob 13:15

Raziskava, opravljena po naročilu podjetja RSM McGadrey, (enega vodilnih na področju računovodskega, davčnega in poslovnega svetovanja, ki je osredotočeno na pomoč pri razvoju srednjih podjetij) in NAWBO ( National Association of Women Business Owners), je postregla z novim profilom dandanašnje povprečne ženske podjetnice. Raziskava je zajela 650 žensk podjetnic, ena od ugotovitev pa je tudi ta, da so podjetnice bolj izobražene.

Še nekatere druge ključne ugotovitve:

- Ženske podjetnice bolj tvegajo: 60 odstotkov vprašanih bi vložilo kar 95% svojih osebnih prihrankov za ustanovitev ali širitev svojega podjetja, ali pa celo zastavilo svoj dom za pridobitev posojila.

- Uspešne so že dalj časa: Več kot 60 odstotkov podjetnic deluje v podjetništvu že šest ali več let.

- Začele so mlade: 40 odstotkov podjetij z več kot 6 mio $ prihodkov je bilo ustanovljenih s strani podjetnih žensk, starosti 20 do 29 let.

- Lahko financirajo svoj posel: Manj kot 6% je tistih podjetnic, ki jim na banki nikoli niso odobrili posojila.

- Poleg uspešnega posla imajo tudi družino: 68 odstotkov je poročenih (povprečje vseh delovnih žensk je 53%), le en odstotek manj jih ima tudi otroke.

- Glavni razlogi za ustanovitev lastnega podjetja so: biti sam svoj šef, več fleksibilnosti in jasen cilj, da ideja uspe. 

Raziskava je zajela podjetnice na območju Združenih držav.

Tina P.
Vir: raziskava Rsm Mcgladrey

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 11 do 23 °C

Torek
od 11 do 23 °C

Sreda
od 11 do 24 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat