| 

Aktualno

Poostren nadzor gostincev, cvetličarjev, vulkanizerjev,…

Poostren nadzor gostincev, cvetličarjev, vulkanizerjev,…

30.09.2013 ob 14:24

DURS še vedno aktivno nadzoruje gotovinsko poslovanje. Do septembra je DURS opravil preko 6000 nadzorov, plan do konca leta pa je opravljenih 12000 nadzorov.

Na DURSu so sporočili, da bodo jeseni poostreno nadzorovali gostince,cvetličarje, vrtnarje, vulkanizerje,… Generalna direktorica Dursa Jana Ahčin pravi, da manj, ko bo sive ekonomije, več bomo pobrali davkov in novi davki in višje stopnje ne bodo potrebni.

DURS poostreno nadzira tudi razliko med prijavljenimi dohodki in dejanskim premoženjem. Predlog, da se premoženje neznanega izvora po novem obdavči kar 70-odstotno, ki ga je vlada pred kratkim poslal v obravnavo v DZ, je bil tudi predlog Dursa. Doslej so naredili 29 pregledov in obračunali 7,4 milijona evrov davkov, medtem ko je lani v celem letu ta znesek znašal 9,8 milijona evrov.

Z reorganizacijo DURSa se bo število inšpektorjev do konca leta še povečalo. Trenutno je na DURSu zaposlenih 314 inšpektorjev, do konca leta pa naj bi jih bilo 15 več.

Pripravila Alenka Bizilj, DATA

Vir: Finance

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 3 do 12 °C

Nedelja
od 0 do 11 °C

Ponedeljek
od -2 do 14 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat