| 

Aktualno

Svetovna premiera Golfa R

Svetovna premiera Golfa R

06.09.2013 ob 23:42

Najmočnejši Golf iz produktne palete navdušuje s 300 konji in pospeškom samo 4,9 sekunde od nič do 100 km/h. Tudi markanten dizajn poudarja športni značaj vozila.

Novi Golf R so zasnovali v podjetju Volkswagen R GmbH in v celoti stavi na dinamiko. Poganja ga novo konstruirani motor TSI z močjo 221 kW
(300 KM), ki ni samo 30 KM zmogljivejši, temveč tudi 18 % varčnejši od predhodnika. Njegov največji navor je višji za 30 Nm in znaša zdaj 380 Nm. Za realizacijo teh vrednosti je moral motor skozi takšen razvojni program, kot ga poznajo v avtomotošportu. Izpopolnjeni štirikolesni pogon 4MOTION zagotavlja optimalno vlečno silo v vseh pogojih uporabe, med cestno vožnjo in na dirkalni stezi.

Z novim Golfom R se uspešen koncept tudi z vidika oblike prenaša na naslednjo generacijo. O športnem značaju vozila pričajo markantne odprtine za zajemanje zraka, specifičen dizajn odbijačev in stranskih pragov in nenazadnje dvocevni izpušni sistem s štirimi kromiranimi izpušnimi cevmi. Golf R z neizstopajočo, a impresivno podobo odraža športnost in zmogljivost. Klaus Bischoff, vodja Volkswagnovega obliko-vanja, je povedal: "Golf R vzdržuje napeto ravnovesje med resnostjo in športnostjo ter med neizstopajočo podobo in razlikovalnimi elementi."

Novi Golf R bo na trg prišel konec leta 2013, na voljo pa bo z ročnim menjalnikom ali z avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko (DSG). Serijska oprema med drugim vključuje novo razvito progresivno krmiljenje, biksenonske žaromete in 18-palčna aluminijasta platišča s pnevmatikami velikosti 225/40.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 3 do 12 °C

Nedelja
od 0 do 11 °C

Ponedeljek
od -2 do 14 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat