| 

Poslovne priložnosti

Subvencija za samozaposlitev sedaj višja! 5.000 eur

Subvencija za samozaposlitev sedaj višja! 5.000 eur

31.07.2013 ob 12:23

Kandidati, ki boste uspešno zaključili prenovljene priprave na samozaposlitev, boste ob izpolnjevanju vseh drugih pogojev lahko pridobili višjo subvencijo za samozaposlitev v vrednosti 5.000 EUR.

Prenovljene priprave na samozaposlitev

V tem času poteka izbor zunanjih izvajalcev prenovljenih priprav na samozaposlitev, ki se bodo začele izvajati, kakor hitro bo mogoče, predvidoma v drugi polovici julija oziroma avgusta letos.

V prenovljene priprave na samozaposlitev se boste lahko vključili brezposelni, prijavljeni pri Zavodu najmanj tri mesece neprekinjeno, oziroma iskalci zaposlitve, prijavljeni pri Zavodu, če je vaša zaposlitev ogrožena zaradi odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga ali razloga nesposobnosti.

Kot velja za vse programe aktivne politike zaposlovanja, se boste v prenovljene priprave na samozaposlitev vključili na podlagi zaposlitvenega načrta, ki ga sklenete pri svojem osebnem svetovalcu na uradu za delo, kjer ste prijavljeni.

Prenovljene priprave na samozaposlitev bodo vsebovale petdnevno delavnico, ki obsega štiridnevno skupinsko usposabljanje ter zadnji dan individualno predstavitev in presojo poslovne ideje. Po uspešno zaključenih pripravah se boste še vedno lahko odločili, ali se boste samozaposlili in pridobili subvencijo.

Če se boste odločili za samozaposlitev, boste lahko pridobili višjo subvencijo, ki bo po novem znašala 5.000 EUR. To pomeni, da bo višja subvencija veljala za tiste, ki boste uspešno zaključili prenovljene priprave na samozaposlitev in boste izpolnjevali še vse druge pogoje za pridobitev subvencije. Poslovni subjekt boste morali ustanoviti in se v njem samozaposliti v 40-ih dneh po zaključku delavnice za samozaposlitev, najkasneje do 13. 12. 2013.

Prenovljene priprave na samozaposlitev se bodo izvajale predvidoma do sredine letošnjega decembra.

Subvencija za samozaposlitev se zvišuje, ker je ostala enaka (4.500 EUR) vse od leta 2008. Namen povišanja subvencije je njena uskladitev z rastjo minimalne plače in rastjo obveznih prispevkov za socialno varnost za samozaposlene od leta 2008.

Subvencija za samozaposlitev pomeni nepovratna sredstva, ki se prejemnikom izplačajo v enkratnem znesku po ustanovitvi poslovnega subjekta in samozaposlitvi. Namenjena so predvsem temu, da pomagajo ohraniti novo samozaposlitev za pogodbeno obdobje najmanj dveh let.

računovodski servis


zrsz

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 5 do 10 °C

Petek
od 9 do 12 °C

Sobota
od 7 do 17 °C

Nedelja
od 7 do 24 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat