| 

Posel in moda

Prihaja električni avto e-up!

Prihaja električni avto e-up!

19.03.2013 ob 09:37

Znamka Volkswagen odpira novo poglavje mobilnosti, saj predstavlja svoje prvo serijsko vozilo, ki ga poganja izključno elektromotor: novi e-up!. Ta štirisedežni model, ki vozi skoraj neslišno, se je javnosti prvič predstavil na letni konferenci za medije in investitorje v Wolfsburgu. Novi e-up! prepriča z akcijskim radijem, ki znaša do 150 km, in s svojo uporabnostjo za vsakodnevne vožnje.

Inovacija, ki navduši. Novi e-up! z električnim pogonom in štirimi sedeži uvaja nov avtomobilski koncept, ki nakazuje smernice prihodnosti: vozilo za vsakodnevne mestne vožnje, ki pa je idealno tudi za vse, ki se dnevno vozijo na delo, ali kot drugi avto. Brez težav premaga razdalje do 150 km. Novi e-up! lahko svoje baterije že v 30 minutah napolni na 80 odstotkov.

Skoraj neslišno ga poganja elektromotor z močjo mit 60 kW (82 KM) – brez motečih prekinitev pogonske moči pri prestavljanju ali hrupa motorja. Trajna moč motorja znaša 40 kW (55 KM), največji navor 210 Nm pa je na voljo že takoj ob zagonu motorja. Novi e-up! pospeši od 0 do 100 km/h v 14 sekundah in doseže največjo hitrost 135 km/h. Kapaciteta litij-ionske baterije, ki je vgrajena na dnu vozila, znaša 18,7 kWh. S polno baterijo lahko 1.185 kg težko vozilo prevozi do 150 km (skladno z novim evropskim voznim ciklusom).

Priključek za polnjenje baterije je nameščen pod "loputo rezervoarja za gorivo". Opcijsko se uporablja kombinirani polnilni sistem CCS (Combined Charging System), ki so ga standardizirali Volkswagen in drugi proizvajalci in ki v enaki meri podpira polnjenje z enosmernim in izmeničnim tokom. Vozniki lahko tako svoje vozilo polnijo na večini polnilnih postaj, ne glede na vir električne energije in hitrosti polnjenja, ki je na voljo.

Novi e-up! prepriča tudi z decentnim, kakovostnim dizajnom. Pri zunanjosti so njegova najbolj prepoznavna oblikovalska značilnost dnevne LED-luči, ki so v loku razporejene v odbijaču. Sprednji del, pragovi in dno vozila so aerodinamično optimizirani. Štirisedežnemu električnemu modelu prepoznavnost zagotavljajo sijoča 15-palčna aluminijasta platišča, Volkswagnovi emblemi z modrim ozadjem in napis e-up! na zadku.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat