| 

Posel in moda

Lepota (v) jeseni

Lepota (v) jeseni

Prihajajo hladnejši dnevi, narava se je že obarvala v bogate odtenke raznovrstnih barv, dnevi so krajši. Hladneje postaja, spet pridejo na vrsto plašči kot uvod v zimsko garderobo, naj velja tudi, da bolj izdatno in skrbno poskrbimo za najpomembnejši plašč, ki ga imamo – svojo kožo.

Najpomembnejšo vlogo pri vsaki negi obraza igra vlaga. Če koža ni navlažena, deluje utrujeno in pusto, še posebej to postane bolj očitno v hladnejših dneh, ko nam kožo izsušuje predvsem suho ozračje v notranjih prostorih. V svoj dnevni »jedilnik« vključite dovolj tekočine, da boste za svojo kožo poskrbeli od znotraj!
V hladnejših mesecih pridejo na vrsto bolj bogate in bolj hranilne kreme, ki smo jih v poletnih mesecih nadomestili z bolj lahkotnejšimi teksturami. Zdaj je na vrsti razvajanje in naj se to pozna v negi, ki bo dovolj hranilna in dovolj bogata s sestavinami, ki bodo vaši koži nudile ustrezno ugodje. Najbrž ni treba posebej predstavljati pomembnosti antioksidantov, vitaminov in drugih pomembnih snovi, ki naj jih vsebuje vsaka boljša (in ne nujno dražja!) krema.

Maska iz medu je odlična izbira za nego vseh vrst kož. Potrebujete le naraven med, ki ga na očiščen obraz nanesete in pustite delovati 20 minut. Med bo kožo nežno očistil in je zaradi svojega blagega delovanja primeren tudi za občutljivo kožo, učinek medu pa ima tako v prehrani kot tudi v povsem naravni negi poseben pomen: deluje antiseptično, odlično se izkaže v anti-age negi kakor tudi v boju proti mozoljem in nepravilnostim. Skratka, odlično vsestransko lepotilno sredstvo, ki ne razočara.

Ne pozabimo, da je jesenski čas odlična prilika tudi za nego naše vizualne podobe kot tudi dobrega počutja od znotraj: sadež jeseni, kot je denimo kostanj, je odličen vir vitaminov in mineralov.

Avtorica: TEJA BEDRAČ
 

sorodni članki