| 

Aktualno

Kdo izmed šestih finalistov bo zlata gazela 2012?

Kdo izmed šestih finalistov bo zlata gazela 2012?

25.10.2012 ob 09:57

Dnevnik, družba medijskih vsebin, d. d., bo danes, v četrtek, 25. oktobra, na prireditvi Slovenska gazela 2012 glede na glasovanje članov sveta gazel in metodološke komisije izbrala zlato, srebrno in bronasto gazelo 2012. Finalisti (po vrstnem redu 6 regijskih izborov) so: primorsko-notranjska gazela Bia Separations, dolenjsko-posavska gazela Evrosad, gazela Osrednje Slovenije Nektar Natura, dravsko-pomurska gazela GMT, gorenjska gazela Lotrič in savinjsko-zasavska gazela Dewesoft.

Zlata gazela je izmed finalistov izbrana z glasovanjem članov sveta Gazela, ki ga sestavljajo predstavniki akademske in poslovne javnosti ter z glasovanjem članov metodološke komisije. Glasovi sveta Gazela tvorijo dve tretjini ocene, glasovi metodološke komisije pa eno tretjino. Celotna metodologija.

Bia Separations
je globalno visokotehnološko podjetje s področja biotehnologije, katerega glavna dejavnost je razvoj, proizvodnja in prodaja CIM® monolitov ali inteligentnih filtrov za čiščenje in ločevanje makro molekul za potrebe farmacevtskih ter drugih biotehnoloških podjetij. Vse od ustanovitve podjetja leta 1998 se hkrati ukvarjajo tudi s patentno zaščito materialov in postopkov za separacijske tehnologije različnih bio proizvodenj. Patentne zaščite imajo podeljene že v več kot petdesetih državah sveta. V ta namen so leta 2011 v Ajdovščini zgradili razvojno raziskovalni objekt s površino 4000m2, ki ustreza vsem zahtevnim pogojem za proizvodnjo CIM® monolitov in v katerem trenutno uresničuje poslovne cilje podjetja 60 zaposlenih, od tega 35 v razvojno raziskovalnem delu podjetja, ki mu namenijo kar 50-odstotkov prihodkov. Na osnovi vrhunskega znanja in opremljenih laboratorijev, jim je Urad RS za meroslovje leta 2011 podelil akreditacijo za validacijo zdravil, ki jih opravljajo za Krko, Lek, Plivo in Octapharmo z Dunaja. Tehnologija, ki se že uporablja na industrijskem nivoju, je bila leta 2004 nagrajena z najprestižnejšo nagrado za najbolj inovativno tehnologijo v Evropi (2004 Frost & Sullivan Technology Leadership Award).Tako lastniki kot vodstvo podjetja se zavedajo, da so največja vrednota podjetja zaposleni, ki s svojim znanjem, profesionalnim pristopom, idejami in angažiranjem največ prispevajo k uresničitvi visoko zastavljenih razvojnih ciljev podjetja.

Evrosad
Podjetje je leta 1995 ustanovil Ivan Kozole in je značilna podjetniška zgodba o tem, kako se v družinskem podjetju znanje uspešno prenaša iz roda v rod. Danes skupina Evrosad, ki jo vodi sin Boštjan Kozole, zaposluje 150 ljudi v treh podjetjih, organizacijsko pa je razdeljena na proizvodnjo, hladilnico, trženje, finančno-računovodski sektor in poseben oddelek za razvoj. Delež izvoza znaša dobrih 66 odstotkov. Več kot polovica izvoza odpade na trge Anglije, Srednjega vzhoda in Skandinavije, druga skupina so kupci iz baltiških držav, Rusije in vzhodne Evrope, lani so prodrli še v Dubaj, tretja pa preostali trgi. Skupina Evrosad danes na 713 hektarjih, kolikor meri skupna površina treh podjetij v skupini – Evrosada, Sadjarstva Blanca in Sadjarstva Ormož, ter površine zasebnikov v Posavju, od katerih odkupujejo sadje, pridela 20.000 ton jabolk, 2000 ton hrušk in 500 ton breskev. V letu 2010 je zgradilo tudi pakirno-sortirni center, ki bi lahko zadostil potrebam celotnega slovenskega sadjarstva. Izreden pomen za razvoj ima tudi izobraževanje zaposlenih, saj se zavedajo, da lahko le z zadostnim znanjem dosegajo ustrezno kakovost pridelave. Skladno s tem v podjetju Evrosad že načrtujejo svojo akademijo, v kateri vidijo možnost še bolj kakovostnih oblik izobraževanja.

Nektar Natura
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1994. Danes imajo 75 zaposlenih ljudi, od tega petdeset v Sloveniji, drugi pa na tujih trgih. Ključni dejavnosti podjetja sta proizvodnja sokov in točilnih naprav. Nektar Natura je tudi solastnik podjetja Moja Kava, distribucijskega podjetja za kavo in kavne avtomate Lavazza. Hkrati je soustanovitelj podjetja Biotera, ki se ukvarja z zbiranjem, odvozom in oddajo v ustrezno obdelavo biološko razgradljivih odpadkov, iz katerih proizvajajo zeleno energijo. Podjetje je po petletni rasti v Sloveniji leta 2000 naredilo prvi prodor v tujino. Danes je 100-odstotni lastnik na ključnih trgih, na Hrvaškem, v Španiji, Bolgariji in na Češkem. Trgi, na katerih nastopajo kot solastniki, so trgi Rusije, Avstrije, Nemčije in Turčije, ki so tudi potencialno najpomembnejši. Kot konkurenčni prednosti navajajo program Ho-Re-Ca ter prilagoditev strankam na temelju dinamičnosti in operativnosti. Struktura kupcev je zelo razpršena. Na mednarodni ravni sicer noben ne presega 5-odstotnega deleža, v Sloveniji pa po 15-odstotni delež zavzemajo trgovska podjetja Mercator, Tuš in Spar. Delež izvoza se je v zadnjih letih povečal na več kot 50 odstotkov. Ko zaposlujejo, cenijo energičnost, ljudi, ki izkazujejo zanimanje in so se pripravljeni izobraževati. Podjetje je tudi družbeno odgovorno, kar se izkazuje z manj embalaže, najboljšimi surovinami, dobrimi razmerami za delo in odgovornostjo do socialno šibkih.

GMT
Podjetje GMT je uveljavljeno družinsko podjetje z dejavnostjo na področju trgovine z rezervnimi deli in opremo za motorna vozila. Njegovi glavni tuji trgi so države bivše Jugoslavije, Bolgarija, Slovaška, Češka, Avstrija, Nemčija, Italija, Španija, Belgija in Madžarska, delež izvoza v celotni prodaji pa dosega kar 45,2 odstotka. Trenutno poslovna družina GMT šteje 86 zaposlenih v 17 poslovalnicah. Največji skok je podjetje GMT naredilo leta 2009, ko je na območju nekdanje Jugoslavije kupilo podjetja družbe British Petrol (BP) za prodajo maziv Castrol, Aral in BP. V letu 2011 je vrednost izvoza tega podjetja dosegala 18,35 milijona evrov, za 41,9 odstotka več kot leta 2010. 32,6 odstotka izvoza odpade na ozemlje nekdanje Jugoslavije in 67,4 odstotka v države Evropske unije. V podjetju GMT v lastnih predavalnicah izvajajo interno izobraževanje skupaj z dobavitelji in zunanjimi strokovnjaki. Kot dolgoročno rešitev načrtujejo lasten izobraževalni center v okviru poslovno-logističnega centra z vzorčno delavnico in predavalnicami, kjer bodo skrbeli za sistematičen razvoj zaposlenih in izobraževanje kupcev. Zaposleni so namreč sedaj vsak dan v stiku z najmanj 154 strateško pomembnimi dobavitelji in 2000 stalnimi kupci, medtem ko jih je v sistemu že več kot 10.000 s ponudbo več kot 75.000 artiklov. Podjetje GMT je letos že tretjič med nominiranci za regijskega zmagovalca. Lani je v finalnem izboru prejelo priznanje bronasta gazela.

Lotrič
Marko Lotrič, lastnik in direktor podjetja je družinsko podjetje Lotrič ustanovil leta 1991 v kraju Selca v Selški dolini, kjer deluje še danes. Že od začetka je podjetje Lotrič pomemben člen slovenskega meroslovnega sistema, zato ga je ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo na predlog Urada RS za meroslovje v letu 2002 imenovalo za izvajanje overitev meril. V letu 2010 je sledil vpis podjetja v register pri Javni agenciji za raziskovalno dejavnost RS, kjer ekipa mladih raziskovalcev deluje že nekaj let. Razvoj in raziskave podjetja Lotrič so usmerjene predvsem na nova področja in programsko opremo, v razvoj pa vlaga kar 18,5 odstotka ustvarjenih prihodkov. Ponuja celovit spekter meroslovnih storitev, ki obsegajo meroslovne rešitve, merjenje meril in vzorcev, programske rešitve, akademijo M&Q, servis in vzdrževanje, prodajo in meroslovni forum. Približno dvoodstotni delež prodaje dosega na tujih trgih. Imajo podjetje na Hrvaškem, kjer opravljajo preglede merilnih naprav za hrvaško vojsko. V Plivi imajo v najemu laboratorij, sodelujejo pa tudi s Tehniško fakulteto na Reki, kjer je tudi sedež podjetja. V letu 2010 so se vpisali v register ARRS kot raziskovalno-razvojna organizacija. Podjetje je pridobilo dva ISO standarda: ISO17020 in 17025. Družbeno okolje je podjetje Lotrič prepoznalo za najbolj družbeno odgovorno malo slovensko podjetje, za kar je v letu 2011 prejelo nagrado horus. Lani je bilo to podjetje nominiranec in tudi zmagovalec v izboru gorenjske gazele.

Dewesoft
Podjetje je majhna kreativna skupina iz Zasavja, ki zmore inovativnostjo zadostiti potrebam v svetu vodilnih podjetij, kot so Nasa, General Motors, Audi in Boeing. Svetovni giganti tako priznavajo vrhunskost znanja in rešitev ekipe Dewesoft, ki združuje strokovnjake računalništva, elektrotehnike in strojništva ter spremlja in sooblikuje smernice razvoja proizvodnje v svetu. Izdelujejo vrhunske programske in strojne rešitve v industriji, transportu in avtomobilizmu, vesoljski tehniki, energetiki in inženiringu. V zadnjih dveh letih so z oblikovanja programskih rešitev prešli tudi na proizvodnjo lastnih merilnih instrumentov. "All in one hand" pomeni, da podjetje izdela merilne instrumente s programsko opremo vse od ideje in razvoja do, oblikovanja, proizvodnje in testiranja za uporabo. Za evropski, ruski, azijski in balkanski trg je v Avstriji so ustanovili tudi prodajno podjetje, s čimer se utrjujeta njegova blagovna znamka in prodajna mreža. Vrhunski strokovnjaki so nagrajeni z dobrim plačilom, udeležbo pri dobičku, odličnimi razmerami za delo, dobrim vzdušjem med sodelavci in različnimi priznanji kupcev ob uspešno končanih projektih. Zaposleni so bili tako prisotni tudi pri meritvah na testnih poligonih Audija, avtomobilski dirki 24 ur Nürnberga, ob zadnji izstrelitvi raketoplana Atlantis v Nasi in testiranju številnih razvojnih dosežkov. Podjetje Dewesoft je bilo srebrna gazela leta 2009. Kot pravijo, jim je priznanje povečalo ugled v domačem in globalnem poslovnem svetu ter spodbudilo interes mladih strokovnjakov in raziskovalcev za poslovno sodelovanje.

Sklepna prireditev Slovenska gazela 2012 bo jutri, v četrtek, 25. oktobra, v SNG Opera in balet Ljubljana. Podrobnejše informacije o projektu Gazela 2012 najdete na spletni strani www.gazela.com.
 

sorodni članki


Komentarji: 2 

Dodajte komentar


Detlev Eckhard | 24.02.2022 ob 11:15
100-odstotna spletna ponudba posojil in sprostitev sredstev v rekordnem času z neprekosljivimi obrestnimi merami.
Od nekaj tisoč evrov do nekaj sto tisoč evrov z osebnim dobropisom
Hitro kreditiranje v 24 urah med 1.000 in 75.000 evrov
Profesionalno posojilo
Obrestna mera od 1,20% // Rok odplačevanja od 6 mesecev do 30 let
Možnost odloga do 3 nezaporednih mesečnih plačil vsako leto.
Naši krediti so na voljo v trenutni valuti ( € , $ , £ ...itd ) in v digitalni valuti ( Bictcoin , Ethereum , Electroneum ...itd.).
Pokličite nas neposredno po telefonu na naslednjo številko: +33644651798 ali nam pišite na WhatsApp: +33644651798 ali po e-pošti: kreditfinanci.nalozbe@gmail.com .
Obiščite našo spletno stran: kreditfinancinalozbe.wordpress.com
Detlev Eckhard | 24.02.2022 ob 11:15
Hitro kreditiranje z zelo nizkimi obrestnimi merami od 1,80% in dobo odplačevanja do 360 mesecev.
Naši krediti so na voljo v trenutni valuti ( € , $ , £ ...itd ) in v digitalni valuti ( Bictcoin , Ethereum , Electroneum ...itd.).
Pokličite nas neposredno po telefonu na naslednjo številko: +33644651798 ali nam pišite na WhatsApp: +33644651798 ali po e-pošti: kreditfinanci.nalozbe@gmail.com .
Obiščite našo spletno stran: kreditfinancinalozbe.wordpress.com
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat