| 

Aktualno

Savinjsko-zasavska gazela 2012 je Dewesoft

Savinjsko-zasavska gazela 2012 je Dewesoft

11.10.2012 ob 19:03

Dnevnik, družba medijskih vsebin, d. d., je danes v Celjskem domu v Celju razglasila savinjsko-zasavsko gazelo 2012. Najhitreje rastoče podjetje v regiji in šesti, zadnji finalist izbora za naziv zlata gazela 2012 je podjetje Dewesoft. Sicer je sto najhitreje rastočih podjetij v savinjsko-zasavski regiji v petih letih ustvarilo 1.310 novih delovnih mest, celotno regijsko gospodarstvo pa je izgubilo 6324 delovnih mest.

Dewesoft
Podjetje je majhna kreativna skupina iz Zasavja, ki zmore inovativnostjo zadostiti potrebam v svetu vodilnih podjetij, kot so Nasa, General Motors, Audi in Boeing. Svetovni giganti tako priznavajo vrhunskost znanja in rešitev ekipe Dewesoft, ki združuje strokovnjake računalništva, elektrotehnike in strojništva ter spremlja in sooblikuje smernice razvoja proizvodnje v svetu. Izdelujejo vrhunske programske in strojne rešitve v industriji, transportu in avtomobilizmu, vesoljski tehniki, energetiki in inženiringu. V zadnjih dveh letih so z oblikovanja programskih rešitev prešli tudi na proizvodnjo lastnih merilnih instrumentov. "All in one hand" pomeni, da podjetje izdela merilne instrumente s programsko opremo vse od ideje in razvoja do, oblikovanja, proizvodnje in testiranja za uporabo. Za evropski, ruski, azijski in balkanski trg je v Avstriji so ustanovili tudi prodajno podjetje, s čimer se utrjujeta njegova blagovna znamka in prodajna mreža. Vrhunski strokovnjaki so nagrajeni z dobrim plačilom, udeležbo pri dobičku, odličnimi razmerami za delo, dobrim vzdušjem med sodelavci in različnimi priznanji kupcev ob uspešno končanih projektih. Zaposleni so bili tako prisotni tudi pri meritvah na testnih poligonih Audija, avtomobilski dirki 24 ur Nürnberga, ob zadnji izstrelitvi raketoplana Atlantis v Nasi in testiranju številnih razvojnih dosežkov. Podjetje Dewesoft je bilo srebrna gazela leta 2009. Kot pravijo, jim je priznanje povečalo ugled v domačem in globalnem poslovnem svetu ter spodbudilo interes mladih strokovnjakov in raziskovalcev za poslovno sodelovanje.

Obrazložitev komisije
Zgodba Dewesofta je zgodba voditeljstva, začenši s trženjsko orientacijo: njihove stranke so - nič več in nič manj kot - svetovni voditelji. Voditelj je tudi Dewesoft sam: je največji slovenski ponudnik, z najboljšimi poslovnimi rezultati, računalniškega programiranja za industrijske namene na svetovnem trgu. Za nameček jih v svetovni vrh umešča tudi vodilni svetovni konkurent, ameriški National Instruments. Ta pravi: »Če smo mi največji svetovni ponudnik programskih rešitev za merilne inštrumente, je Dewesoft največje podjetje na svetu za izvedbo rešitev za opravljanje meritev.« Dewesoft, ki za vsakih pet let skrbno pretehta, na kateri stezi bodo in tudi ne bodo tekmovali, beleži 3,5-kratno povečanje prodaje v petih letih in ob tem podvojitev dodane vrednosti: v letu 2011 se je ta približala zavidljivim 95.000 evrom na zaposlenega. Podjetje je poosebljenje reka: ´Stori to, kar moraš, tam kjer si, s tem kar imaš.´ Vitko organizirani procesi, sposobnost predvidevanja, prilagodljivost, ki jih je z razvojnim delom tudi v krizi naredila prvake, strateško povzpenjanje po verigi vrednosti z lastnim izdelkom, ter vpetost zaposlenih v strategijo rasti – vse to so odlike gazele Dewesoft. Dewesoft, čigar trženjski in inovacijski pristop daje slutiti filozofijo ´givers's gain´ ali: ´če dajem, dobim´ ter podjetje, ki radikalno spreminja podjetniško in družbeno podobo Zasavja, je metodološka komisija izbrala za savinjsko-zasavsko gazelo 2012.

Med nominirance za savinjsko-zasavsko gazelo 2012 je metodološka komisija poleg podjetja Dewesoft , izbrala še podjetje BSH hišni aparati Nazarje in podjetje Termo-tehnika.

Savinjsko-zasavske gazele 2012 v 5 letih ustvarile 1310 novih delovnih mest
Gazele savinjsko-zasavske regije so v petih letih prihodke iz prodaje povečale za 2,75-krat. Ob tem so pogodbo o zaposlitvi sklenile s 1310 novimi sodelavci. V istem obdobju, od leta 2006 do 2011, je gospodarstvo savinjsko-zasavske regije zabeležilo vsega skupaj 20-odstotno rast in izgubilo 6324 delovnih mest. Stotnija najhitreje rastočih savinjsko-zasavskih gazel kaže tudi 94,6 milijona evrov na novo ustvarjene dodane vrednosti v petih letih. Skoraj polovica podjetij na lestvici (49) po podatkih za leto 2011 presega nacionalno povprečje v višini 36.966 evrov na zaposlenega. Svoj pomen, merjen kot delež v prihodkih iz prodaje celotne regije, je sto podjetij na lestvici v petih letih podvojilo s štirih na osem odstotkov. K pozitivnim podatkom o rasti so v savinjsko-zasavski regiji prispevala predvsem podjetja mikro velikosti, teh je na lestvici kar 74, sledijo jim majhna podjetja (17), na lestvici pa je tudi sedem srednje velikih in dve veliki podjetji.

Sklepna prireditev Slovenska gazela 2012 bo v četrtek, 25. oktobra, v SNG Opera in balet Ljubljana. Podrobnejše informacije o projektu Gazela 2012 najdete na spletni strani www.gazela.com.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 12 do 25 °C

Torek
od 14 do 22 °C

Sreda
od 14 do 21 °C

Četrtek
od 14 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat