| 

Aktualno

Trije nominiranci za savinjsko-zasavsko gazelo 2012

Trije nominiranci za savinjsko-zasavsko gazelo 2012

10.10.2012 ob 11:05

Na podlagi rasti prihodkov in zaposlovanja, drugih finančnih podatkov ter podjetniške zgodbe je Metodološka komisija z glasovanjem izbrala tri nominirance, ki se bodo v četrtek, 11. oktobra, v Celjskem domu v Celju potegovali za priznanje savinjsko-zasavska gazela 2012. Nominirana podjetja po abecednem vrstnem redu so: podjetje BSH hišni aparati Nazarje, podjetje Dewesoft ter podjetje Termo-tehnika.

BSH hišni aparati Nazarje
Podjetje je član mednarodne skupine podjetij Bosch and Siemens Home Appliances Group, ki izdeluje kakovostne male gospodinjske aparate in sodi v tej panogi med tri vodilne družbe sveta. V letu 2011 je njihov izvoz na trge od Nemčije, jugovzhodne Evrope in ZDA do Kanade zavzemal kar 88,8 odstotka prodaje. Podjetje izvaja tudi marketing in servis malih in velikih gospodinjskih aparatov znamk Bosch, Siemens, Ufesa in Gaggenau na devetih jugovzhodnih evropskih trgih – Slovenija, Hrvaška, BiH, Srbija, Črna gora, Makedonija, Kosovo, Albanija in Bolgarija. Leta 2011 je marketinško, prodajno in raziskovalno razvojno ekipo okrepilo še petdeset zaposlenih, tako da jih samo v razvoju danes dela že več kot sto. Podjetje BSH dosega vrhunske rezultate zaradi številnih prednosti: ima odličen model investicijskega, razvojnega in poslovnega sodelovanja; letno povprečno prijavi 15 patentnih zaščit in več kot devetsto koristnih predlogov; ima odlično raziskovalno ekipo, ki sodeluje tako z dobavitelji in kupci ter podjetji skupine BSH kot tudi z Univerzama v Ljubljani in Mariboru, Institutom Jožef Stefan ter Centrom odličnosti Teces; s sistemom uvajanj, usposabljanj in izobraževanj zaposlenih stalno izboljšuje izobrazbeno strukturo zaposlenih, ki z odličnim delom zvišujejo dodano vrednost; je ekološko ozaveščeno in energetsko varčno podjetje, saj vsako leto zmanjšuje porabo energije, vode in odpadkov, zato je prejelo priznanje "okolju prijazno podjetje"; sodi med najboljša slovenska podjetja, čemur sledita vrhunska poslovna boniteta in plačilni indeks.

Dewesoft
Podjetje je majhna kreativna skupina iz Zasavja, ki zmore inovativnostjo zadostiti potrebam v svetu vodilnih podjetij, kot so Nasa, General Motors, Audi in Boeing. Svetovni giganti tako priznavajo vrhunskost znanja in rešitev ekipe Dewesoft, ki združuje strokovnjake računalništva, elektrotehnike in strojništva ter spremlja in sooblikuje smernice razvoja proizvodnje v svetu. Izdelujejo vrhunske programske in strojne rešitve v industriji, transportu in avtomobilizmu, vesoljski tehniki, energetiki in inženiringu. V zadnjih dveh letih so z oblikovanja programskih rešitev prešli tudi na proizvodnjo lastnih merilnih instrumentov. "All in one hand" pomeni, da podjetje izdela merilne instrumente s programsko opremo vse od ideje in razvoja do, oblikovanja, proizvodnje in testiranja za uporabo. Za evropski, ruski, azijski in balkanski trg je v Avstriji so ustanovili tudi prodajno podjetje, s čimer se utrjujeta njegova blagovna znamka in prodajna mreža. Vrhunski strokovnjaki so nagrajeni z dobrim plačilom, udeležbo pri dobičku, odličnimi razmerami za delo, dobrim vzdušjem med sodelavci in različnimi priznanji kupcev ob uspešno končanih projektih. Zaposleni so bili tako prisotni tudi pri meritvah na testnih poligonih Audija, avtomobilski dirki 24 ur Nürnberga, ob zadnji izstrelitvi raketoplana Atlantis v Nasi in testiranju številnih razvojnih dosežkov. Podjetje Dewesoft je bilo srebrna gazela leta 2009. Kot pravijo, jim je priznanje povečalo ugled v domačem in globalnem poslovnem svetu ter spodbudilo interes mladih strokovnjakov in raziskovalcev za poslovno sodelovanje.

Termo-tehnika
Proizvodni program podjetja danes vključuje toplotne črpalke za segrevanje sanitarne vode različnih velikosti, primerne tako za dom kot tudi za večje objekte, vrtce in bolnišnice. V njem izdelujejo ogrevalne toplotne črpalke, ki izkoriščajo toploto okoliškega zraka, toploto podtalnice ali toploto zemlje, razvijajo pa tudi hladilne sisteme za industrijo in vinske kleti ter sisteme za ogrevanje in regulacijo ogrevanja bazenov. Toplotne črpalke in hladilni sistemi izkoriščajo energijo, ki je shranjena v zraku, vodi ali zemlji in hkrati ne obremenjujejo okolja. Hladilni sistemi za industrijo pa izkoriščajo energijo, ki jo oddaja stroj, saj se ta vrne v sistem ogrevanja sanitarne vode, le čisti presežek gre v okolico. 35 zaposlenih v enem letu izdela 4000 kosov, bi jih pa še več, vendar imajo težave s prostorskimi zmogljivostmi. 80 odstotkov prometa ustvarijo v Sloveniji, 20 odstotkov pa na tujih trgih. Njihov paradni konj so postale ogrevalne toplotne črpalke zrak-voda, kjer intenzivno delajo na razvoju in prehitevajo konkurenco za vsaj sedem let. Pravijo, da so dosegli kritično maso znanja, denarja in kadrov, kar jim ponovno omogoča rast. Termo-tehnika je edino podjetje v državi z lastnim laboratorijem za izvajanje primerjalnih študij, ki ga uporabljajo tako študentje fakultet kot tudi evropski proizvajalci. Savinjsko-zasavska gazela je postalo že leta 2007, za ta naziv pa je bilo nominirano tudi leta 2009.

Podrobnejše informacije o projektu Gazela 2012 najdete na spletni strani www.gazela.com.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 12 do 25 °C

Torek
od 14 do 22 °C

Sreda
od 14 do 21 °C

Četrtek
od 14 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat