| 

Aktualno

Zakaj nadgraditi avtoakustiko v vašem vozilu?

Zakaj nadgraditi avtoakustiko v vašem vozilu?

11.04.2012 ob 23:45

Predstavljajte si - zunaj je lep dan, vi pa se za volanom svojega avtomobila peljete na zaslužen oddih, medtem ko iz zvočnikov igra vaš najljubši izvajalec. Sedaj pa si isto situacijo predstavljajte brez glasbe, ko celo pot sedite v tišini. Izkušnja preprosto ni enaka.

Kljub temu da praktično vsak dan kar nekaj časa preživimo v avtomobilu, veliko več pozornosti posvečamo domačim sistemom za zabavo (glasbeni predvajalniki, TV, domači kino, igralne konzole, računalnik, itd.) kot pa sistemom za glasbo in zabavo v avtomobilu. Večinoma smo zadovoljni že s tovarniškim audio sistemom, preko katerega pa glasba nima nobene globine, ko pa ob svoji najljubši skladni želiš povečati glasnost, takoj zaslišiš hreščanje zvočnikov.

Če že prikimavaš z glavo si pravi kandidat za nov audio sistem - s komponentami proizvajalcev, ki se spoznajo na kvaliteto zvoka in v svojih izdelkih - za razliko od tovarniških komponent - uporabljajo kvalitetne in vzdržljive materiale. Tu je nekaj osnovnih napotkov, da se bolje znajdeš v svetu avtoakustike.

Menjava serijskega avtoradia

Čeprav moderne audio sisteme v avtomobilu lahko sestavlja vrsta različnih elementov, je za začetek najbolj preprosta nadgradnja kombinacija novega avtoradia in avtozvočnikov. Menjava obeh je preprosta, in ponuja najvišji skok kvalitete zvoka glede na ceno. Prav tako je sam poseg v avtomobil kar najbolj enostaven - ob novem avtoradiu imaš na voljo posebne konektorje (ISO vmesniki), ki omogočajo priklop radia na originalno napeljavo avtomobila, tako da je poseg v električno napeljavo avtomobila čim manjši. Za kar najbolj originalen izgled avtoradia pa poskrbi še maska, ki jo namestimo okrog avtoradia, da se le ta lepo prilega originalnim krivinam armaturne plošče. Tako lahko, ko se odločite za nakup novega avtomobila, avtoradio enostavno odstranite in v avto ponovno namestite originalnega.

Z novim avtoradiem dobiš:
• Več moči za čistejši, bolj jasen zvok in boljšo odzivnost zvočnikov že pri nižjih glasnostih
• Boljši nadzor nad zvokom z naprednimi tonskimi nastavitvami avtoradia
• Več izbire kako in iz katere naprave poslušati glasbo - USB ključki ali predvajalniki, AUX vhod, MP3 podpora, iPhone/iPod podpora, itd.

Novi avtozvočniki

Proizvajalci avtomobilov zvočnikom ne posvečajo preveč pozornosti, saj so za njih samo dodaten strošek, tako da je večina serijskih avtozvočnikov izdelanih iz materialov nizke kvalitete (papir, penasta obroba...), ki proizvajajo slab zvok in se hitro obrabijo. Pa je razlika med tovarniškimi in novimi zvočniki res tako opazna?

Da, že osnovni koaksialni zvočniki (začetne cene okoli 50EUR za par zvočnikov) so izdelani iz kvalitetnih in trpežnih materialov. Polypropilenska membrana poskrbi za veliko bolj odzivne zvočnike, ki proizvajajo čistejši zvok tudi pri visoki glasnosti, medtem ko iz gume izdelana obroba veliko bolje prenaša redno uporabo. Koaksialni zvočniki imajo nad zvočnikom vgrajen še visokotonec, zaradi katerega v predvajani glasbi slišiš veliko več detajlov in širši razpon. Zaradi kvalitetne izdelave, vzdržljivosti in enostavne namestitve zvočniki ostanejo uporabni tudi ko avto že odsluži. Korak višje so še komponentni zvočniki, ki so sestavljeni iz ločenih srednjetoncev, visokotoncev in kretnic ter tako omogočajo še bolj fleksibilno postavitev za kar najboljši zvok.

Menjava serijskega avtoradia in zvočnikov je tako eden najbolj enostavnih in cenovno dostopnih načinov za popolnoma novo raven kvalitete poslušanja glasbe v avtomobilu. Katere pa izbrati? V spletni trgovini z avtoakustiko Orange Audio si poglej, kateri avtozvočniki in avtoradio najbolj ustrezajo tebi, če pa imaš še kakšna vprašanja pa nam piši na info@orangeaudio.si

 

 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 17 do 29 °C

Nedelja
od 13 do 23 °C

Ponedeljek
od 12 do 24 °C

Torek
od 12 do 25 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat