| 

Aktualno

Volkswagen up! je svetovni avto leta 2012

Volkswagen up! je svetovni avto leta 2012

10.04.2012 ob 09:36

Mednarodna žirija Volkswagnu podelila prestižno priznanje

Wolfsburg (Nemčija) / New York (ZDA),  april 2012 – Še ena zmaga za Volkswagen: up! je postal "svetovni avto leta 2012". Prestižno priznanje so podelili danes v okviru mednarodnega avtomobilskega salona v New Yorku.

Žirija, ki jo je sestavljalo 66 najboljših novinarjev iz 25 držav, je up! izbrala za "svetovni avto leta 2012". Volkswagnov mestni malček je na koncu premagal druga dva finalista in osvojil prestižno mednarodno nagrado.

"To priznanje za up! je še ena potrditev, da so naši oblikovalci, inženirji in produktni strokovnjaki s tem avtomobilom ustvarili produkt, ki je premišljen do zadnje podrobnosti, ki navdušuje in ki na področju izrabe prostora, varnosti, občutka pri vožnji in prijaznosti do okolja postavlja nova merila," je povedal prof. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG.

Volkswagen up! je že kmalu po vstopu na trg lani decembra na primer v Nemčiji zasedel prvo mesto med novoregistriranimi vozili. Skoraj istočasno mu je organizacija za varstvo potrošnikov Euro NCAP podelila najvišje možno število točk, tj. pet zvezdic, poleg tega pa ga je za njegovo funkcijo samodejnega zaviranja v sili nagradila z "Advanced Award". Priznana organizacija iF Design-Institut je najmanjšemu Volkswagnu podelila zlato "iF design award". To pa še ni vse: up! je doslej osvojil tudi "zlati volan 2011" ter tri priznanja britanske specializirane revije What Car? – "Car of the Year", "City Car 2012" in "Safety Award".

Na minimalni površini (dolg je 3,54 m) ponuja up! maksimalno veliko prostora za štiri osebe in najsodobnejše pogonske tehnologije. Z modelom up! je bila tako premierno predstavljena nova generacija trivaljnih motorjev. Bencinska motorja razvijeta moč 44 kW (60 KM) oz. 55 kW (75 KM) in sta na voljo tudi v izvedbi BlueMotion Technology, ki je še posebej prijazna do okolja.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 16 do 31 °C

Torek
od 13 do 24 °C

Sreda
od 12 do 27 °C

Četrtek
od 14 do 30 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat