| 

Aktualno

Znani so najboljši zaposlovalci leta 2011

Znani so najboljši zaposlovalci leta 2011

23.03.2012 ob 11:02

Na včerajšnji slavnostni prireditvi je Dnevnik, družba medijskih vsebin, d.d., v okviru medijsko-raziskovalnega projekta in nacionalnega izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit 2011 razglasila najboljše zaposlovalce leta. V kategoriji malih podjetij je ta naziv pripadel podjetju Vivo, v kategoriji srednje velikih podjetij podjetju Microsoft Slovenija, v kategoriji velikih podjetij pa podjetju Adria Mobil. Posebno priznanje za stabilno rastočega zaposlovalca je prejelo podjetje Krka.

Ostali finalisti (po abecednem vrstnem redu)
V skupini malih podjetij: Bonopan, ki je bil finalist že lani, na seznam 101 najboljšega zaposlovalca pa se je uvrstil vseh pet let, Intera, ki je bila tudi lani med finalisti, Kompas Xnet, List, prav tako lanski finalist, Lotrič, laboratorij za meroslovje, gazela Gorenjske 2011 in XLAB, lanskoletni prejemnik posebnega priznanja za inovativno organizacijsko kulturo.

V skupini srednje velikih podjetij: Medis, ki se vsako leto uvrsti med najboljše zaposlovalce in je bil lani tudi visoko, torej med finalisti, Plinovodi, ki so bili finalisti Zlate niti 2010, nedavno nazaj pa so uvedli nekaj sprememb in med drugimi spremenili tudi ime, saj so se imenovali Geoplin Plinovodi. Med srednje velikimi podjetji, finalisti Zlate niti 2011, so tudi še RLS merilna tehnika, med finalisti novinec, Roche farmacevtska družba, tudi že finalist, trzinska Telsima, ki je se v izbor Zlata nit pridružila prvič, in Vizija Računovodstvo, nominirano podjetje za gazelo Osrednje Slovenije 2011.

Med velikimi podjetji: Zavarovalnica Maribor, Krka, tovarna zdravil, Lekarna Ljubljana, Mc Donald's Slovenija, ki je bil že lani med finalisti, S&T Slovenija, ki je redno med finalisti Zlate niti ter Si.mobil, najboljši zaposlovalec Zlate niti 2009 in 2010.

Metodologija izbora Zlata nit
Povprečna ocena kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo, ki jo je podalo 7.709 zaposlenih iz podjetij, ki so se uvrstila na seznam 101 najboljšega zaposlovalca, znaša 3,72. Na seznamu 101 najboljšega zaposlovalca pa je 51 malih, 33 srednje velikih in 17 velikih podjetij. V okviru metodologije poteka anketiranje zaposlenih v podjetju po vprašalniku, razvitem posebej za izbor Zlata nit in izvedba vprašalnika BSC za merjenje uspešnosti podjetja. Zatem sledi analiza rezultatov in objava seznama najboljših zaposlovalcev, sodelujočih v Zlati niti, ter 21 finalistov izbora.

Več informacij o projektu najdete na http://zlatanit.dnevnik.si in v središču za medije.
 

sorodni članki


Komentarji: 2 

Dodajte komentar


ata | 06.04.2012 ob 09:51
ja, najjači so!
leni | 05.04.2012 ob 22:33
Bravo za Vizijo računovodstvo!
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 17 do 29 °C

Nedelja
od 13 do 23 °C

Ponedeljek
od 11 do 24 °C

Torek
od 12 do 25 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat