| 

Aktualno

Znanih 21 najboljših zaposlovalcev

Znanih 21 najboljših zaposlovalcev

14.03.2012 ob 11:49

Na zaključni prireditvi Zlata nit 2011 v četrtek, 22. marca, ob 18. uri bodo izmed 21 finalistov izbrani najboljši zaposlovalci leta. V sklepni del izbora so se podjetja uvrstila na podlagi uspešnosti podjetja in rezultatov raziskave, v okviru katere je na anketni vprašalnik odgovarjalo 7.709 zaposlenih iz vse Slovenije. Priznanja Zlata nit Dnevnik, družba medijskih vsebin, d.d., podeljuje v kategoriji malih, srednje velikih in velikih podjetij glede na število zaposlenih.

Finalisti (po abecednem vrstnem redu):
V skupini malih podjetij se je med finaliste uvrstilo naslednjih sedem podjetij: Bonopan, ki je bil finalist že lani, na seznam 101 najboljšega zaposlovalca pa se je uvrstil vseh pet let, Intera, ki je bila tudi lani med finalisti, Kompas Xnet, List, prav tako lanski finalist, Lotrič, laboratorij za meroslovje, gazela Gorenjske 2011, VIVO catering, najboljši zaposlovalec Zlate niti 2009 in 2010 ter XLAB, lanskoletni prejemnik posebnega priznanja za inovativno organizacijsko kulturo.

V skupini srednje velikih podjetij so finalisti: Medis, ki se vsako leto uvrsti med najboljše zaposlovalce in je bil lani tudi visoko, torej med finalisti, Microsoft Slovenija, najboljši zaposlovalec Zlate niti 2007 med malimi podjetji in tudi Zlate niti 2008, tedaj pa že med srednje velikimi podjetji, Plinovodi, ki so bili finalisti Zlate niti 2010, nedavno nazaj pa so uvedli nekaj sprememb in med drugimi spremenili tudi ime, saj so se imenovali Geoplin Plinovodi. Med srednje velikimi podjetji, finalisti Zlate niti 2011, so tudi še RLS merilna tehnika, med finalisti novinec, Roche farmacevtska družba, tudi že finalist, trzinska Telsima, ki je se v izbor Zlata nit pridružila prvič, in Vizija Računovodstvo, nominirano podjetje za gazelo Osrednje Slovenije 2011.

Med velikimi podjetji je zaznati tudi obetaven napredek. Med finaliste sta se prvič uvrstili namreč Adria Mobil in Zavarovalnica Maribor, ki sta tako dokazali, da se odnos med zaposlenimi in organizacijo izboljšuje. Med finalisti v kategoriji veliko podjetje so še: Krka, tovarna zdravil, Lekarna Ljubljana, Mc Donald's Slovenija, ki je bil že lani med finalisti, S&T Slovenija, ki je redno med finalisti Zlate niti ter Si.mobil, najboljši zaposlovalec Zlate niti 2009 in 2010.

Metodologija izbora Zlata nit
Izbor poteka v treh kategorijah, in sicer med malimi, srednje velikimi in velikimi podjetji. V okviru metodologije poteka anketiranje zaposlenih v podjetju po vprašalniku, razvitem posebej za izbor Zlata nit in izvedba vprašalnika BSC za merjenje uspešnosti podjetja. Zatem sledi analiza rezultatov in objava seznama najboljših zaposlovalcev, sodelujočih v Zlati niti, ter 21 finalistov izbora.

V februarju so potekali intervjuji z vodstvi podjetij finalistov, začetek marca so svoje ocene med finalisti podali člani strokovnega sveta, ta petek, 16. marca pa bo zasedala tudi izborna komisija. Zaključno dejanje izbora pa je prireditev z razglasitvijo zmagovalcev izbora Zlata nit 2011, ki bo potekala 22. marca 2012. Povprečna ocena kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo, ki jo je podalo 7709 zaposlenih iz podjetij, ki so se uvrstila na seznam 101 najboljšega zaposlovalca, znaša 3,72. Na seznamu 101 najboljšega zaposlovalca pa je 51 malih 33 srednje velikih in 17 velikih podjetij.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Torek
od 15 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat