| 

Aktualno

Znan 101 najboljši zaposlovalec

Znan 101 najboljši zaposlovalec

30.01.2012 ob 12:14

Na podlagi obširne ankete Zlata nit 2011, v kateri je sodelovalo 7.709 zaposlenih iz vse Slovenije je oblikovan seznam 101 najboljšega zaposlovalca (po abecednem vrstnem redu). Prihodnjo soboto, 4. februarja, bo znanih 21 finalistov v kategoriji malih, srednje velikih in velikih podjetij, zaključna prireditev z razglasitvijo zmagovalcev pa bo pod častnim pokroviteljem Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve RS potekala 22. marca 2012.

Med najboljšimi zaposlovalci je 51 malih podjetij, 33 srednje velikih in 17 velikih podjetij. V anketi je sodelovalo 7.709 zaposlenih, skupna srednja ocena kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo (1 je najnižja, 5 najvišja) je 3,72, medtem ko je bila v Zlati niti 2010 3,67.

»Veseli nas, da lahko v letošnji Zlati niti pišemo z rekordnimi številkami. Kljub razmeram na trgu se je v izbor najboljših zaposlovalcev prijavilo precej večje število podjetij kot lani, kar kaže, da menedžmentu ni vseeno, kaj menijo zaposleni, oziroma se zaveda, da je še vedno najbolje, če se sooča z realnim stanjem. Z raziskavo namreč pridobi informacijo, kje so še možnosti za izboljšavo,« je dejala Melita Romih, vodja projekta Zlata nit 2011.

Dnevnikov izbor najboljših zaposlovalcev Zlata nit je medijsko-raziskovalni projekt, katerega naloga je poiskati vrhunska podjetja, v katerih imajo zaposleni možnost uresničiti svoje talente ter z njimi prispevati k uspehu svoje organizacije na globalnem trgu. Največjo dodano vrednost projekta prinaša raziskava med več kot 7.000 zaposlenimi iz vse Slovenije (39 trditev razdeljenih v šest vsebinskih sklopov – za izpolnjevanje ankete potrebujejo anketiranci približno deset minut).

Merila za uvrstitev podjetij na seznam 101 najboljšega zaposlovalca
Glavna merila za uvrstitev podjetij na seznam 101 najboljšega zaposlovalca so (poleg uspešnosti poslovanja, ki prinaša 20 odstotkov končne ocene) izsledki anketiranja, ki ga je raziskovalni center opravil med zaposlenimi v sodelujočih podjetjih. Vprašalnik se osredotoča na šest področij: 1. temeljni odnos med podjetjem in zaposlenim; 2. vloga in kakovost dela posameznika v podjetju; 3. značilnosti organizacijske kulture in klime ter medsebojnih odnosov; 4. podjetnost in inovativnost; 5. kakovost delovnega okolja in 6. osebna rast in razvoj.

Metodologija izbora Zlata nit
Sodelovanje v Zlati niti je koristno za vsako podjetje, saj je največja vrednost prav raziskava med zaposlenimi. Izbor poteka v treh kategorijah, med malimi, srednje velikimi in velikimi podjetji. V okviru metodologije poteka anketiranje zaposlenih v podjetju po vprašalniku, razvitem posebej za izbor Zlata nit in izvedba vprašalnika BSC za merjenje uspešnosti podjetja. Zatem pa sledi analiza rezultatov in objava seznama najboljših zaposlovalcev, sodelujočih v Zlati niti, ter 21 finalistov izbora. V nadaljevanju potekajo intervjuji z vodstvi podjetij finalistov izbora in ocenjevanje članov strokovnega sveta ter članov izborne komisije med finalisti. Zaključno dejanje izbora pa je prireditev z razglasitvijo zmagovalcev izbora Zlata nit 2011, ki bo potekala 22. marca 2012.

Dosedanji zmagovalci
mala podjetja srednje velika podjetja velika podjetja posebno priznanje
Zlata nit 2007
Microsoft Halcom Krka Elektronček, Trimo
Zlata nit 2008
Formitas Microsoft Trimo Si.mobil
Zlata nit 2009
Vivo Nil Si.mobil
Zlata nit 2010
Vivo SAOP računalništvo Si.mobil Xlab

Več informacij o projektu najdete na www.zlatanit.com in v središču za medije.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Torek
od 15 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat