| 

Aktualno

T - 2 gre naprej!

T - 2 gre naprej!

29.11.2011 ob 11:46

Sodišče zavrnilo ugovor Telekoma Slovenije in potrdilo prisilno poravnavo družbe T-2.

Okrožno sodišče v Mariboru je izdalo sklep o potrditvi prisilne poravnave v družbi T-2. Prisilno poravnavo družbe je že avgusta, ko se je zaključilo glasovanje, podprlo zadostno število upnikov, ti bodo v skladu z Načrtom finančnega prestrukturiranja poplačani v višini 44-odstotkov v najkasneje devetih letih.

Okrožno sodišče v Mariboru je danes zavrnilo ugovor upnika Telekom Slovenije zoper vodenje postopka prisilne poravnave družbe T-2 in ob tem objavilo sklep o potrditvi prisilne poravnave družbe T-2. S tem se je na prvi stopnji zaključil postopek prisilne poravnave družbe T-2, ki se je pričel 13. januarja letos. Že do 16. avgusta letos se je za prisilno poravnavo glasovalo 100 upnikov, ki predstavljajo skupaj 75,46 % priznanih ali verjetno izkazanih terjatev (za uspeh je v skladu z ZFPPIPP potrebno strinjanje upnikov, ki predstavljajo več kot 60% priznanih ali verjetno izkazanih terjatev). Upniki T-2 so glasovali o predlogu prisilne poravnave, objavljenem 5. 5. 2011. Predlog predvideva povrnitev 44% dolga, najkasneje v devetih letih.

 

»Odločitev sodišča je dejansko pritrdila našim dosedanjim navedbam. Verjamem, da smo zaupanje upnikov, ki so že avgusta letos glasovali za prisilno poravnavo, upravičili predvsem z uspešnim poslovanjem, ki ga potrjujemo že vse od začetka postopka prisilne poravnave.« je ob odločitvi sodišča povedal direktor družbe T-2, mag. Uroš Rožič. Ob tem je poudaril, da gre posebna zasluga za uspešno zaključen postopek prisilne poravnave naročnikom T-2, ki so ves čas postopka zaupali v družbo. »Radi bi se zahvalili našim naročnikom in jim v tej točki zagotovili, da si bomo še naprej prizadevali za konkurenčne razmere na slovenskem trgu, ki bodo zagotavljale visoko kakovostne storitve in Slovenijo ohranjale med razvitejšimi državami na področju telekomunikacij.«

 

Letošnje poslovanje družbe T-2 je že od pričetka prisilne poravnave stabilno. Število naročnikov narašča, kar se odraža tudi v rasti prihodkov. Od pričetka postopka prisilne poravnave pa do konca oktobra so ustvarili 40,4 mio EUR prihodkov od prodaje in 4,3 mio EUR prostega denarnega toka, ki ga bo družba lahko namenila poplačilu upnikov in nadaljnjim investicijam. V tem času so v T-2 pridobil več kot 20.000 novih naročnikov.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 9 do 22 °C

Četrtek
od 9 do 21 °C

Petek
od 9 do 18 °C

Sobota
od 8 do 19 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat