| 

Aktualno

Lastno podjetje? Zakaj pa ne!

Lastno podjetje? Zakaj pa ne!

15.11.2011 ob 13:59

Vabimo vas na novo izobraževanje v sklopu dogodkov Lastno podjetje? Zakaj pa ne! Tokrat v Sežani, v sodelovanju s Sežanskim inkubatorjem. Dogodek bo razdeljen na dva sklopa: pred ustanovitvijo podjetja ter prvi koraki poslovanja podjetja.

Zavod mladi podjetnik vas vabi na brezplačno podjetniško izobraževanje namenjeno vsem mladim podjetjem oziroma podjetnikom ter potencialnim podjetnikom. Tokrat smo predavanje razdelili na dva sklopa:
•Pred ustanovitvijo podjetja,
•prvi koraki poslovanja podjetja.
Izobraževanje je brezplačno.

Katere bodo tematike dogodka?
Ustanovitev podjetja
Ustanovitev podjetja je kljub poenostavitvi birokracije v zadnjih letih še vedno precej zahtevno opravilo. Lea Bevčič iz podjetja Krasula vam bo natančno predstavila korake ustanovitve podjetja, kje to lahko storite, na kaj morate biti pozorni, prednosti in slabosti različnih oblik gospodarskih družb, nekaj besed pa bo spregovorila tudi o subvenciji za samozaposlitev Zavoda RS za zaposlovanje.

Kako naj mlado podjetje komunicira z mediji?
Izobraževanje bo vodil Jaka Žorž iz podjetja Jares. Podal vam bo osnove informacije s področja komunikacije z mediji. S pomočjo primera boste izvedeli na kaj je potrebno paziti pri sestavljanju sporočila za javnost ter kako ga napraviti čimbolj učinkovitega.
Drugi sklop - prvi koraki poslovanja podjetja

Prodaja v malem podjetju
Vsako podjetje je prisiljeno, da se poleg svoje osnovne dejavnosti ukvarja tudi z marketingom - prodajo storitev, ki jih ponuja. V pogojih čedalje večje konkurence to opravilo podjetja postaja čedalje bolj zahtevno. Evgen Gec iz Svetovalnice Gec bo na predavanju osvetlil vse pomembne vidike, ki vplivajo na čim boljšo prodajo.

Finance v podjetju
Finance v podjetju so pomembno opravilo, ki omogočajo normalno poslovanje podjetja, načrtovanje financ ter redno poravnavo obveznosti. Kako imeti v podjetju finance kar najbolj urejene bo v predavanju razložila Lea Bevčič.

Internacionalizacija podjetja - primer SAOP
Večina podjetij prične s poslovanjem v domači državi. Ko pa podjetje zraste, se velikokrat ozre po tujini. Tak je tudi primer našega partnerja SAOP, ki je pred časom pričel širitev svojega produkta miniMAX v Srbijo. Opozorili nas bodo na največje probleme na poti širitve ter nam postregli z nasveti, kako širitev v tujino napraviti kar najbolj enostaven.
Komu je dogodek namenjen?
Dogodek je namenjen vsem, ki razmišljate o odprtju lastnega podjetja ter vsem, ki imate mlado podjetje. Hkrati pa tudi tistim, ki poslujete že več let, pa bi kljub temu radi osvežili svoje znanje s področja navedenih tem ter pridobili sveže informacije.


Več informacij in prijave
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 11 do 23 °C

Nedelja
od 10 do 23 °C

Ponedeljek
od 10 do 25 °C

Torek
od 13 do 25 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat