| 

Aktualno

V Fordu bodo vaši otroci bolj varni

V Fordu bodo vaši otroci bolj varni

03.11.2011 ob 14:55

Ford z novo tehnologijo, ki blokira telefonske klice in sporočila med vožnjo, pomaga staršem vzpodbujati mlade voznike k varnejši vožnji.

Nova Fordova funkcija MyKey® ‘Ne moti!’ (Do Not Disturb) je prva v avtomobilski panogi in je zasnovana tako, da z zmanjšanjem motenj, povezanih s prenosnim telefonom, pomaga staršem vzpodbujati mlade voznike, naj se osredotočijo na dogajanje v prometu.

Novost v avtomobilski panogi z imenom ‘Ne moti’ (Do Not Disturb) je del Fordove tehnologije MyKey, ki s preprostim programiranjem ključa pomaga staršem, da vzpodbujajo varnejšo vožnjo mladih voznikov. Funkcija ‘Ne moti!’ blokira vhodne klice ali sporočila prenosnega telefona, ki je povezan s tehnologijo Bluetooth, in klice preusmeri na odzivnik, sporočila pa shrani za poznejši ogled.

Ford MyKey lastnikom omogoča programiranje posebnega ključa, s katerim je lahko največja hitrost vozila omejena na 140 km/h, omejijo pa lahko tudi glasnost zvočne naprave. MyKey poleg tega vzpodbuja k uporabi varnostnega pasu in poskrbi za zgodnejši prikaz opozorila za pomanjkanje goriva, možno pa je tudi programiranje zvočnega signala, ki se oglaša ob nastavljenih hitrostih med 70 in 100 km/h.

“MyKey dodaja novo razsežnost varni vožnji, saj voznikom ne glede na starost in izkušnje nudi standardne tehnologije, ki jih vzpodbujajo k varnejši vožnji in zmanjšajo tveganje,” je povedal Peter Patzelt, Fordov sistemski arhitekt za MyKey. “MyKey staršem zagotavlja večjo brezskrbnost, ko ključe vozila izročijo svojim otrokom, nova funkcija ‘Ne moti’ pa jim pomaga nadzirati še enega od dejavnikov tveganja, ko so njihovi otroci za volanom.”

Raziskava kaže, da evropskim voznikom, mlajšim od 25 let, statistično grozi kar trikrat večja nevarnost hude prometne nezgode kot izkušenim voznikom, saj je od leta 1999 do 2008 na cestah umrlo kar 58.000 mladih, starih od 18 do 24 let.

“Neizkušeni vozniki so običajno najbolj ogroženi vozniki na cesti,” je povedal Patzelt. “Čim več bomo storili za varno vožnjo in čim bolj bomo odpravili motnje, bolje bo. S funkcijo MyKey lahko starši nastavijo omejitve in otrokom vseeno omogočijo, da vozijo avto.”

Varnost za vso družino

Funkcija MyKey ‘Ne moti!’ se je pridružila bogati paleti dostopnih tehnologij, ki jih je Ford razvil za zaščito voznikov in potnikov vseh starosti.

Tako je na primer večkrat nagrajeni Focus prvo vozilo v svojem razredu s tehnologijo Active City Stop za preprečevanje trčenj pri majhni hitrosti, ki je zasnovana tako, da vozniku pomaga zmanjšati škodo v primeru trčenja ali da se povsem izogne trčenju. Ta tehnologija je pred kratkim prejela posebno nagrado Euro NCAP Advanced, prav tako kot Fordova funkcija za ohranjanje voznega pasu, ki s pomočjo naprej usmerjene kamere zaznava, ali vozilo zapušča vozni pas, in z ustreznim posegom krmiljenja aktivno usmeri vozilo nazaj na vozni pas.

Ford bo v paleti svojih evropskih modelov kmalu uvedel naslednjo novost v avtomobilski panogi – zadnje varnostne pasove, ki se napihnejo in tako zagotovijo dodatno zaščito potnikom na zadnjih sedežih.

“Naše poslanstvo pri Fordu je zagotoviti izjemno raven varnosti s tehnologijami za preprečevanje nezgod in z naprednimi sistemi za zaščito potnikov,” je povedal Stephen Odell, predsednik in izvršni direktor Forda Evropa.

Tehnologija MyKey bo od leta 2012 naprej na voljo najprej v Fiesti, nato pa bo uvedena tudi v druge modele iz Fordove palete.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 15 do 22 °C

Petek
od 15 do 20 °C

Sobota
od 10 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat