| 

Uporabne informacije

Nova domena .JOBS

Nova domena .JOBS

Na pobudo Združenja za kadrovski menedžment (Society for Human Resource Management-SHRM) in partnerskih podjetij je organizacija, ki upravlja in dodeljuje spletne domene (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers-ICANN) sprejela odločitev o novi internetni končnici .jobs, ki je namenjena spodbujanju zaposlovanja in iskanju kadrov. SHRM zastopa preko 200.000 posameznih članov iz več kot 500 pridruženih branž iz ZDA in več kot 100 drugih držav. Med njimi naj omenim samo nekatere: IKEA, Mercedez Benz, Estee Lauder, Coca cola in še mnogi drugi.
Strokovnjaki menijo, da bo končnica .jobs zelo pospešila in poenostavila proces zaposlovanja, tako na področju iskanja kadrov, kakor na področju iskanja zaposlitev. Prednosti pa bodo tudi v okviru standardizacije objavljanja prostih delovnih mest in skrajšanje časa do zapolnitve prostih delovnih mest.
Vodilni v organizaciji SHRM menijo, da je hitro in učinkovito zaposlovanje nadarjenih posameznikov največji strateški doprinos stroke kadrovskega menedžmenta k uspešnosti podjetij. Tako bo npr. nekdo, ki bo iskal zaposlitev v točno določenem podjetju namesto po spletni strani »www.firma.com« ali »www.firma.si« potrebne informacije iskal kar direktno na www.firma.jobs.
Prvi spletni (pod)naslovi s končnico .jobs naj bi zaživeli že to jesen.
Simona K. Vir: www.edupool.si, www.goto.jobs

sorodni članki