| 

Aktualno

V Autoemoni d.d. ukradli pnevmatike, sedaj še stečaj

V Autoemoni d.d. ukradli pnevmatike, sedaj še stečaj

19.09.2011 ob 11:31

Autoemona d.d. Celovška cesta 252, ki je še pred nedavnim poslovala z dobrimi rezultati je v stečaju. Po razglasitvi insolventnosti čakajo na novega kupca. Da pa je mera polna so danes pošiljali dopise, v katerih obveščajo svoje stranke, ki so pri njih hranile pnevmatike, da so le te izginile iz skladišča. V telefonskem razgovoru z direktorico pa je le ta povedala, da jim je za nastalo škodo žal, vendar odškodnin strankam ne bodo izplačevali. Kdo je pnevmatike odtujil preiskuje policija, ki bo oškodovance tudi kontaktirala.

sorodni članki


Komentarji: 3 

Dodajte komentar


tiza | 01.10.2011 ob 06:36
Tole je odgovor ZPS-ja:
V skladu s podatki AJPES je družba v stečajnem postopku od dne 06.09.2011.
O tatvinah pnevmatik in platišč, ki jih je družba imela v hrambi, doslej nismo bili obveščeni.
V konkretnem primeru je pomembno, da kljub uvedbi stečaja vsaka družba še vedno opravlja tekoče posle, zato bi vsak lastnik moral najprej pri družbi preveriti, ali so bile ukradene tudi njegove pnevmatike. V primeru, da so bile ukradene, bi bilo treba najkasneje do 06.12.2011, ko se izteče rok za prijavo pravic, v stečajnem postopku s pisno vlogo prijaviti odškodninsko terjatev v vrednosti odtujenih pnevmatik. Hkrati bi bilo tatvino treba prijaviti tudi policiji. V primeru, da družba določene pnevmatike še ima, bi bilo treba od družbe zahtevati njihovo izročitev, v primeru zavrnitve izročitve pa bi bilo treba v stečajnem postopku prijaviti t.i. izločitveno pravico, s katero bi od stečajnega upravitelja zahtevali priznanje lastninske pravice na določenih pnevmatikah in njihovo izročitev. S tem bi preprečili, da bi pnevmatike postale del stečajne mase in bi bile v njenem okviru prodane.

Lep pozdrav,

Andrej Carotta
Svetovalna pisarna

Zveza potrošnikov Slovenije
Frankopanska 5, 1000 Ljubljana

Tel: 01 47 40 600

Če ima kdo voljo in čas, da se s tem ukvarja. Moje gume so bile ita že pod vprašejem -še ea zima ali ne1 Vsse za varnost ! Srešno
ata | 30.09.2011 ob 12:56
po mojem se lahko pod nosom obrišemo. sem klical po telefonu in so telefonske linije že izklopljene. direktorica je predlagala da se prijavim v stečajno maso... ha,ha,ha
černe | 30.09.2011 ob 11:02
In kdaj bodo oziroma naj bi bili oškodovanci obveščeni?
15. november je rok za menjavo gum. V dobri veri, da je ve O.K. pridem menjat gume pa kap. A lahko še malo bolj pometete pod preprogo tole sranje? Aja pa še to moje gume infeltne niso del stečajne mase in ne glede na vse blebetanje vodilnih, lahko zahtevam odškodnino-najbrž je kar nekaj takih-nisem edini.Za varovanje mojih gum imam pogodbo -devet mesecev so jih dolžni hraniti in varovati-zavarovati-potem je pa moj problem, če se ne oglasim. Me prav zanima ali se nihče od oškodovancev še ni zganil?
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 2 do 19 °C

Sreda
od 1 do 19 °C

Četrtek
od 2 do 22 °C

Petek
od 4 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat