| 

Aktualno

Škoda praznuje 20. obletnico povezave s Volkswagnom

Škoda praznuje 20. obletnico povezave s Volkswagnom

18.04.2011 ob 13:43

Češki avtomobilski proizvajalec ŠKODA je ob navzočnosti uglednih mednarodnih predstavnikov in osebnosti iz politike in gospodarstva ter predstavnikov koncerna Volkswagen v petek, 15. aprila, obeležil 20. obletnico povezave s koncernom Volkswagen. Udeleženci uradne slovesnosti v matični tovarni znamke ŠKODA v Mladi Boleslav so bili češki predsednik Václav Klaus, predsednik senata češkega parlamenta, Milan Štěch, na strani gostiteljev pa so bili prisotni predsednik nadzornega sveta družbe ŠKODA in predsednik VW AG, prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe ŠKODA prof. dr. h.c. Winfried Vahland ter predsednik sindikata OS KOVO in predsednik sveta delavcev družbe ŠKODA Jaroslav Povšík.

Predsednik družbe ŠKODA Winfried Vahland: „Zelo smo veseli udeležbe vodilnih političnih osebnosti in predstavnikov koncerna Volkswagen. Dejstvo, da so se našemu vabilu odzvali najvišji predstavnik Češke republike in mnogi drugi častni gostje, priča o visokem spoštovanju, ki ga politična in gospodarska sfera države gojita do naše družbe.“

S slovesnostjo so pri Škodi obeležili poseben pomen, ki ga ima povezava s Volkswagnom. „Združitev je bila odločilna strateška poteza na poti do uspeha in ponovnega vzpona znamke Škoda v zadnjih 20 letih,“ poudarja Winfried Vahland. „Od leta 1991 je Škoda pod okriljem koncerna Volkswagen prodajo povečala skoraj za štirikrat, svojo mednarodno prisotnost pa je razširila na več kot 100 držav. Iz proizvajalca, ki je izdeloval samo en produkt, se je Škoda razvila v ponudnika široke palete produktov. K takšnemu razvoju pa so pomembno prispevali tudi naši sodelavci. Celotno podjetje in vsi zaposleni smo ponosni na to skupno pot in si bomo zanjo prizadevali tudi v prihodnjih letih.“

Pred točno 20 leti sta se ŠKODA in koncern Volkswagen dogovorila za dolgoročno sodelovanje. 16. aprila leta 1991 je družba ŠKODA automobilová a.s. začela poslovati kot samostojna znamka v okviru koncerna Volkswagen. Začelo se je nadvse uspešno novo obdobje v dolgi zgodovini podjetja, ki ga je tovarna obeležila s slovesnostjo 15. aprila.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat