| 

Uporabne informacije

Google + 1

Google + 1

Gumb +1 je okrajšava za »to je dobro« ali »to si morate ogledati«. S klikom na +1 lahko prijateljem, znancem in drugim na spletu pomagate najti najboljše vsebine, ki so na voljo pri njihovih iskanjih.

Google prodira na socialno sceno z novo funkcijo »+1«, ki je podobna Facebook »Like« gumbu, le da je integrirana v največji svetovni iskalnik. Ikona »+1« se bo prikazala ob vsaki povezavi v rezultatih iskanja. Google to akcijo definira kot javni žig potrjevanja internetnih strani. Ko kliknete na +1 neke povezave, vaše ime postane povezano s povezavo v iskalnikih, oglasih in po celem spletu. Povezave se prikažejo tudi v vašem Google profilu, katerega morate imeti za uporabo te funkcije oz. produkta.

Google planira storitev ponuditi tudi založnikom/lastnikom spletnih strani. Uporabniki bodo lahko na taki spletni strani kliknili +1 in s tem spletni strani omogočili boljšo pozicijo na iskalnikih. Podobno lahko gledamo na strani, ki na iskalnikih kotirajo zelo visoko, vendar je na njih manj kvalitetna vsebina. Seveda je to za njih slaba novica, saj bodo z manj »+1« kliki izgubili svoje pozicije.

Uporabniki bodo lahko »+1« tudi oglase, kar bo imelo podoben učinek kot »priporoči prijateljem«.
 

vir: http://www.optiweb.si

sorodni članki