| 

Aktualno

Znani najboljši zaposlovalci leta!

Znani najboljši zaposlovalci leta!

17.03.2011 ob 21:38

Na današnji slavnostni razglasitvi na Ljubljanskem gradu so v okviru medijsko-raziskovalnega projekta in nacionalnega izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit 2010 razglasili najboljše zaposlovalce leta. V kategoriji malih podjetij je ta naziv pripadel podjetju Vivo, v kategoriji srednje velikih podjetij podjetju SAOP računalništvo in v kategoriji velikih podjetij Si.mobilu. Posebno priznanje za oblikovanje inovativne organizacijske kulture je prejelo podjetje Xlab (utemeljitve za zmagovalce).

»Mnoga podjetja so se uspešno soočila z neugodno gospodarsko situacijo in iz nje izhajajo kot zmagovalci, nekatera podjetja so še v fazi spreminjanja. Vsi najboljši zaposlovalci pa se pomikajo v smeri iskanja kreativnosti in potencialov svojih ljudi, pri čemer jim je skupno to, da se trudijo krizo obrniti sebi v prid,« je povedal predsednik uprave Dnevnika mag. Branko Pavlin in dodal: »Skupna ocena zaposlenih v najboljših zaposlovalcih na lestvici od 1 do 5 se je – kljub drugačnim pričakovanjem – iz 3,62 v letu 2009 dvignila na 3,67 v letu 2010. Veseli me ta pozitiven trend in veseli me, da v Zlati niti tudi letos izbiramo najboljše med najboljšimi.«

Minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik je na slavnostni razglasitvi povedal, da »pozdravlja pobudo lanskoletnih nagrajencev, ki so po Zlati niti želeli narediti korak naprej, ponuditi nekaj več in ravnati družbeno odgovorno. Rezultat skupnih prizadevanj je nov pristop v zaposlovanju mladih visoko talentiranih in sposobnih brezposelnih oseb preko izvajanja tekmovanj v reševanju zastavljenih nalog (bodisi poslovnih ali praktičnih problemov,...) pod skupnim imenom Zaposlitveni izziv. Prvo tekmovanje bo potekalo še v tem mesecu.«

Ostali finalisti v treh kategorijah (po abecednem vrstnem redu):
V skupini malih podjetij se je med finaliste uvrstilo naslednjih sedem podjetij: Bonopan, Hair Beauty, Intera, Kompas Xnet, List in Xlab. V skupini srednje velikih podjetij so finalisti: Četrta pot, Geoplin plinovodi, Halcom, Medis, Microsoft Slovenija in Roche farmacevtska družba. Finalisti v kategoriji velikih podjetij so: Krka, Lekarna Ljubljana, McDonald's Slovenija, SKB banka, S&T Slovenija in Trimo.

Merila izbora Zlata nit
V sklepni del izbora so se podjetja uvrstila na podlagi rezultatov raziskave, v okviru katere je na anketni vprašalnik odgovarjalo 7.357 zaposlenih iz vse Slovenije. Vprašalnik se osredotoča na šest področij: 1. temeljni odnos med podjetjem in zaposlenim; 2. vloga in kakovost dela posameznika v podjetju; 3. značilnosti organizacijske kulture in klime ter medsebojnih odnosov; 4. podjetnost in inovativnost; 5. kakovost delovnega okolja in 6. osebna rast in razvoj. Glavna merila za uvrstitev podjetij na seznam 101 najboljšega zaposlovalca so (poleg uspešnosti poslovanja, ki prinaša 20 odstotkov končne ocene) izsledki anketiranja, ki ga je raziskovalni center opravil med zaposlenimi v sodelujočih podjetjih (80 odstotkov končne ocene).

Najboljši zaposlovalci v izboru Zlata nit 2009 so bila podjetja Vivo med malimi podjetji, v kategoriji srednje velikih podjetje Nil in v kategoriji velikih podjetij Si.mobil, v izboru Zlata nit 2008 pa Formitas, Microsoft in Trimo. Več informacij o projektu Zlata nit in seznam 101 najboljšega zaposlovalca najdeta na www.zlatanit.com.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 11 do 25 °C

Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 15 do 19 °C

Petek
od 14 do 19 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat