| 

Aktualno

Jaffa piškoti umaknjeni iz prodaje

Jaffa piškoti umaknjeni iz prodaje

23.02.2011 ob 13:15

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru postopkov uradnega nadzora vzorčil živila, pakirana v potiskano kartonsko embalažo, z namenom ugotavljanja prisotnosti fotoiniciatorjev 4-metilbenzofenona in benzofenona, ki lahko zaradi svoje hlapnosti prehajajo skozi plastično embalažo v živila. Vzorec kartonske embalaže, v katero je bilo pakirano živilo "Jaffa Cakes", je bil analiziran v laboratoriju Inštituta za varovanje zdravja Republike Slovenije.

Vzrok odpoklica
Rezultati analiz vzorca kartonske embalaže, v katero je bilo pakirano živilo "Jaffa Cakes" so pokazali, da kartonska embalaža vsebuje visoke vrednosti fotoiniciatorjev benzofenona in 4-metilbenzofenona, ki lahko prehajata v živilo iz kartonske embalaže, v katero je bilo živilo pakirano. Ocena tveganja za vzorec je pokazala, da ob predvideni izpostavljenosti živila in ob predpostavki, da fotoiniciatorji migrirajo v živilo 100 %, živilo lahko predstavlja tveganje za zdravje odraslih in otrok.

ZPS svetuje
V primeru, da iamte omenjeno živilo doma, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 11 do 25 °C

Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 15 do 19 °C

Petek
od 14 do 19 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat