| 

Aktualno

Svetovna premiera novega Golfa Cabrio

Svetovna premiera novega Golfa Cabrio

23.02.2011 ob 12:02

Volkswagen na 81. avtomobilskem salonu v Ženevi predstavlja težko pričakovano novo poglavje svetovne uspešnice – novi Golf Cabriolet. Štirisedežnik ima inovativno platneno zložljivo streho z elektrohidravličnim mehanizmom za pomik, ki se odpre v samo 9,5 sekunde.
Dizajn novega Volkswagna sledi dizajnu zaprte, trivratne izvedbe, vendar pa novi zadek, bolj ploska strešna linija in bolj položen okvir vetrobranskega stekla vozilu dajejo samosvoj značaj. Golf Cabriolet deluje še posebej dinamično, če je opremljen z opcijskimi biksenonskimi žarometi. Serijske za vse različice so zadnje luči z LED-tehnologijo, ki spominjajo na luči modela GTI. Samoumeven del serijske opreme, ki skrbi za zanesljivo varnost, so avtomatska zaščita pri prevračanju vozila, čelni zračni blazini za voznika in sovoznika, kombinirani stranski zračni blazini za glavo in prsni koš ter kolenska zračna blazina za voznika in sistem ESP.
Novi Golf je eden izmed najtišjih kabrioletov. Zasluga za to gre novi, temeljito izpopolnjeni platneni zložljivi strehi s serijskim sistemom avtomatskega pomika, ki streho odpre nadpovprečno hitro. Streho je možno odpreti tudi med vožnjo, in sicer do hitrosti 30 km/h.


Za užitek v vožnji z novim Golfom Cabrioletom skrbi šest turbomotorjev z direktnim vbrizgavanjem goriva, ki pokrivajo razpon moči od 77 kW (105 KM) do 155 kW (210 KM). Štirje izmed bencinskih (TSI) in dizelskih (TDI) motorjev so kombinirani z menjalnikom z dvojno sklopko (DSG), trije pa s paketom ukrepov za zmanjšanje porabe goriva BlueMotion Technologies. Da je novi Volkswagen resnično izjemno varčen, dokazuje na primer Golf Cabriolet 1.6 TDI (77 kW) BlueMotion Technologies, ki v povprečju porabi samo 4,4 l goriva na 100 km (kar ustreza emisiji 117 g CO2 na km).
Jutri se v Nemčiji začne predprodaja. Cena osnovne izvedbe znaša 23.625 EUR. Načeloma je za novi Golf Cabriolet na voljo bogata paleta dodatne in dopolnilne opreme, ki je prevzeta od klasičnega Golfa. Edina opcija, ki zagotovo ne bo na izbiro, je strešno okno...
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 11 do 25 °C

Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 15 do 19 °C

Petek
od 14 do 19 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat