| 

Posel in moda

Madež na obleki

Madež na obleki

27.01.2011 ob 21:59

Danes zjutraj ste še posebej skrbno izbrali oblačilo, ki ste ga oblekli za v službo. Zato upravičeno samozavestno in pokončno korakate po hodniku, ko vas spremljajo pogledi sodelavcev. Vendar, ko prvič tistega dne odidete na stranišče in se pogledat v ogledalo, ugotovite, da imate velik madež zobne paste na vaši temno modri srajci. Groza! Nakar se še dodatno obremenjujete z vprašanjem, ali so bili vsi tisti pogledi sodelavcev namenjeni ravno temu madežu in sploh ne vaši skrbno izbrani obleki!? Skratka cela tragedija, bi rekli! Poleg omenjenega stilskega spodrsljaja, se dogajajo še druge neprijetnosti: pokvarjena zadrga na hlačah, popacana kravata, ostanki malica na vašem suknjiču in podobno.

A nihče ni popoln, zato se ne sekirajte preveč in si morda pomagajte s sledečimi napotki za reševanje »največjih« kriznih situacij z vašo obleko.

Madež na obleki
Za svež madež na tkanini, ki je pralna, priporočamo, da na madež nanesete manjšo količino tekočega mila za roke (po možnosti brez dodatkov kreme) in malo tople vode, ter ga nežno zdrgnite. Mokri predel nato posušite s toplim zrakom iz sušilnika za roke. Če imate madež na ovratniku in ne gre nikakor stran, si okoli vratu zavežite rutico ali šal, ali pa ga prekrijte z nakitom, recimo broško. Če imate grd madež na kravati, jo snemite! Bolje biti brez kravate, kot pa imeti kravato z mastnimi ostanki vaše malice.

Kavni madež
Če so madeži kavni ali pa ste se polili s črnim čajem, raje uporabite detergent za pomivanje posode in malo tople vode. Površino sperite in nato nanjo nanesite še vodo pomešano s kisom v razmerju 3:1. Dobro sperite z vodo in nato obleko posušite.

Pokvarjena zadrga
Preprosto na notranji strani oblačila uporabite varnostne zaponke. Lahko pa si tudi okoli pasu zavežite pulover ali jopico. Če nimate pri roki niti zaponke niti dodatnega kosa oblačila, izvlecite srajco, bluzo ali pulover iz hlač in prekrijte predel zadrge. Manj opazna bo malo pomečkana srajca, kot pa pogled na roza spodnjice z medvedki, ki bodo kukale izven hlač.

Natrgane hlačne nogavice
Ni bolj zoprne zadeve od tega! Zato, dame, vedno in povsod s seboj nosite rezervni par hlačnih nogavic. Če jih tokrat nimate, na kritično mesto nanesite lak za nohte ali malo lepila za papir ali pa celo košček samolepilnega traku (selotejp). Če temperature to dopuščajo (recimo poleti), pa hlačne nogavice preprosto snemite.

Strgana podloga krila, rob na krilu/hlačah je popustil, odpadel gumb
V vseh primerih si pomagajte z varnostno zaponko. Sicer pa je najboljša rešitev, da imate vedno in povsod s seboj manjši set s šivalnimi pripomočki (kos sukanca, šivanka in nekaj varnostnih zaponk) in boste v nekaj minutkah rešeni iz zagate.

Povzeto po ww.msn.com 10 Fixes to Wardrobe Malfunctions, By Kate Lorenz, CareerBuilder.com Editor

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat