| 

Aktualno

Pozor - roki za oddajo napovedi in vloge za uveljavljanje posebne olajšave za 2010 se bližajo

Pozor - roki za oddajo napovedi in vloge za uveljavljanje posebne olajšave za 2010 se bližajo

12.01.2011 ob 14:15

Napoved za odmero akontacije dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem

Zavezanci, ki so v letu 2010 fizičnim osebam oddali v najem premično ali nepremično premoženje, morajo vložiti napoved za odmero akontacije dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem najpozneje do 17. januarja 2011. Napovedi niso dolžni vložiti zavezanci, ki so dosegli dohodek iz najema skupnih prostorov v večstanovanjskih stavbah (npr. hišniških stanovanj) preko upravnikov.
Navedena napoved se vloži preko portala eDavki ali na predpisanem obrazcu »Napoved za odmero akontacije dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem«.

Vloga za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane

Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane vložijo zavezanci za dohodnino, ki med letom (pri izračunu akontacije dohodnine od dohodka iz delovnega razmerja, pokojnine ali drugega dohodka) niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane in zavezanci, ki so olajšavo med letom uveljavljali, pa želijo te podatke spremeniti. Vlogo je potrebno oddati najpozneje do 7. 2. 2011 , saj vlog, ki bodo oddane pozneje, davčni organ pri sestavi informativnega izračuna za leto 2010 ne bo mogel upoštevati.
Obrazec vloge je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, lahko pa se ga natisne tudi s spletne strani Davčne uprave RS. Podpisano vlogo je potrebno oddati po pošti ali osebno na pristojni davčni urad oziroma izpostavo (kjer je zavezanec vpisan v davčni register). Vlogo je mogoče oddati tudi prek sistema eDavki.

vir: Moj Računovodja

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 11 do 25 °C

Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 15 do 19 °C

Petek
od 14 do 19 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat