| 

Uporabne informacije

Prepoznajte laž!

Prepoznajte laž!

08.01.2011 ob 18:36

Ljudje, tudi podjetniki v poslovnem svetu, smo vsak dan tarče številnih informacij, med katerimi je precej tudi neresničnih. Enako velja tudi pri komuniciranju z bližnjimi, zaradi česar je priporočljivo prepoznati neresnice čim hitreje. Še ne veste kako?

Telesna govorica pogosto razkrije veliko več kot z besedami podana vsebina. Znanstveniki, ki so raziskovali, kako se ljudje vedejo kadar sporočajo resnična dejstva, in kako, kadar lažejo, so ugotovili, da tisti, ki lažejo govorijo manj in počasneje ter se tudi večkrat zmotijo. Tudi smer pogleda lahko veliko pove o resničnosti povedanega. Oseba, ki laže, se izmika očesnemu stiku in med govorjenjem le s težavo gleda sogovornika. Najzanesljivejši znak pri razlikovanju resnice od laži pa je delovanje nekaterih mišic, ki jih je praktično nemogoče nadzorovati. Tako se nekdo npr. skuša nasmehniti, da bi izrazil zadovoljstvo, hkrati se mu notranji kotički obrvi dvigujejo navzgor, na sredini čela pa se pojavljajo gube, ki ponavadi izdajajo žalost. Marsikdaj sogovornika, ki laže, izda tudi dotikanje lastnega telesa, kot npr. vlečenje ušesne mečice, gnetenje ušes, praskanje po glavi, pokrivanje ust z roko, križanje rok na prsih, ter zapiranje oči in mencanje vek, kar naj bi preprečilo očesni stik.

Povzeto po članku Prepoznavanje laži, Gloss ekspres

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 17 do 28 °C

Torek
od 17 do 31 °C

Sreda
od 19 do 33 °C

Četrtek
od 20 do 35 °C

Anketa

Plastična operacija?
Zagotovo nekoč, v boju proti staranju
Seveda, na takšnem posegu sem že bil/a
Ne še, si pa želim določenih popravkov
Ne, osebno se za to ne bom odločil/a
Ne, sem absolutno proti medicinsko nepotrebnim posegom

    rezultat