| 

Uporabne informacije

Kaj lahko podarimo zaposlenim ob koncu leta?

Kaj lahko podarimo zaposlenim ob koncu leta?

09.12.2010 ob 12:35

Bolj natančno: kaj lahko podjetje podari svojim zaposlenim ob koncu leta, pa ne bo obdavčeno? Govora je seveda o novoletnih darilih.

Pri novoletnih darilih je najprej potrebno ločiti darila, ki so zvezi z zaposlitvijo ali darila poslovnim partnerjem, ki so v zvezi z izvajanjem dejavnosti in niso vezana na samo zaposlitev.

Darila v zvezi z zaposlitvijo so lahko: darila zaposlenim pod pogojem, da vrednost darila ne presega 13 evrov, kar se v skladu z 39. členom ZDoh-2 ne všteva v davčno osnovo. Vsa darila višje vrednosti se že smatrajo kot boniteta in se zato vštevajo v davčno osnovo. Podjetje se lahko odloči tudi za darila družinskim članom zaposlenega – tudi tu gre za boniteto, ki pa se ne všteva v davčno osnovo, če gre za darilo otroku zaposlenega, ki še ni dopolnil 15 let in ga prejme v mesecu decembru ter vrednost darila ne presega 42 evrov.

Ker gre za darila v zvezi z zaposlitvijo, strošek obdaritve ne glede na vrednost v celoti sodi med davčno priznane odhodke

vir: mojračunovodja

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od 7 do 18 °C

Sobota
od 5 do 19 °C

Nedelja
od 6 do 23 °C

Ponedeljek
od 14 do 18 °C

Anketa

Dopust...
je že mimo
šele pride
ga ne potrebujem

    rezultat