| 

Poslovne priložnosti

Nezahteven vendar donosen posel

Nezahteven vendar donosen posel

03.11.2010 ob 11:14

Ne potrebujete zavidljive izobrazbe ali posebnih in redkih talentov in znanj, da bi lahko postali podjetnik. Potrebujete le veliko odločnosti, zdravo mero poguma, na kratko raziščete tržišče, zaprosite za davčno številko in že ste pripravljeni vstopiti v svet posla. Predstavljamo vam šest idej za posel, ki se ga lahko lotite brez izkušenj, za nekatere je potrebno nekaj več kapitala, za druge pa več pazljivosti.


Osebni asistent
Oseba, ki za svojo stranko opravlja vsa vsakdanja opravila, od prevzemanja klicev, čiščenja stanovanja, iskanja pravšnjega darila za bolno teto, stanja v vrsti na kakšnem uradu in tako naprej. Začetni stroški so minimalni, dohodki pa v veliki meri odvisni od baze klientov.


Sprehajalec psov
Tudi od druženja s kosmatimi prijatelji lahko živite - potrebujete prevoz, nekaj sprehajalnih vrvic, igrač za žvečenje. Bolj podjetni si bodo omislili tudi svojo spletno stran ter šli na tečaj prve pomoči za živali. Tudi pri tej dejavnosti ni večjih vložkov, priporočljivo je imeti lasten prevoz.

Poročni svetovalec
Nikjer ne boste našli bolj fanatičnih strank od navdušene in nestrpne neveste, ženina in seveda staršev obeh. Svetovalci lahko prevzamejo celoten proces poroke, ali le poskrbijo, da na dan D vse poteka gladko. Potrebujete mobilni telefon, internetno povezavo in veliko potrpljenja. Priporočljiov je oglaševanje na spletnih straneh s podobno tematiko.


Skrbnik prodajnih avtomatov
Namestite prodajni avtomat pa bo delal namesto vas. Seveda boste morali skrbeti, da ne bo ostal prazen in ga tudi tehnično vzdrževati. Začetni strošek predstavlja nakup avtomata, potrebujete pa tudi dostavno vozilo. Več avtomatov boste imeli v lasti, boljše pogoje vam bodo zagotovili tudi prodajalci. Najboljša mesta za avtomate so šole, bolnišnice in hoteli.

Oskrbnik
Prenočišča lahko oddajate v sklopu svojega doma, če razpolagate s prostorom, ali pa prevzamete obstoječ posel. To sicer zahteva nekaj več finančnega vložka. V vsakem primeru vi skrbite za kuhanje in čiščenje, dobro pa je vedeti tudi nekaj o okoliških zanimivosti. Potrebovali boste tudi nekaj kompletov posteljnine, brisač, krožnikov in kozarcev, ostali stroški so še elektrika, plin, voda in ogrevanje. Več sob kot jih imate, večji bo tudi zaslužek.

Upravljalec pralnice
Ne potrebujete znanja s področja odstranjevanja madežev, kot pri kemični čistilnici, saj boste le upravljali samopostrežno pralnico na žetone. Prevzamete lahko obstoječ posel, čeprav jih na našem trgu ni veliko, ali pa se lotite svojega, za kar boste potrebovali nekaj mogočnih pralnih strojev in sušilcev, ter prostor. Seveda je treba vse naprave nenehno vzdrževati, saj vam v primeru okvare izpade dohodek.


povzeto po Businessweek

 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat