| 

Aktualno

Izpopolnjeni Volkswagen Eos

Izpopolnjeni Volkswagen Eos

02.11.2010 ob 12:43

 Eos, ki združuje lastnosti kabrioleta in kupeja, je tehnično izpopolnjen, ima osvežen dizajn, odlikuje pa ga tudi številna nova oprema.
Videz novega Eosa z jasno strukturiranimi, vodoravnimi linijami sledi Volkswagnovi oblikovalski filozofiji. Na sprednjem delu ima osrednji položaj med novima žarometoma mreža hladilnika, ki jo sedaj sestavljajo tri črne, svetleče prečke. Eosov zadek boste prepoznali po novih dvodelnih zadnjih lučeh z LED-tehnologijo in na novo zasnovanem odbijaču z difuzorjem.
S tehničnega vidika Eos 2011 odlikujejo številni novi sistemi in funkcije, med drugim večfunkcijski prikazovalnik Premium z barvnim zaslonom, asistenca za dolge luči Light Assist in 2. generacija parkirnega sistema s krmilno avtomatiko Park Assist. Novost predstavlja sistem Keyless Access za dostop in zagon brez ključa, ki sedaj omogoča tudi odpiranje in zapiranje zložljive strehe z radijskim upravljalnikom. Glede na vozno situacijo opcijska asistenca za dolge luči Light Assist avtomatsko preklaplja med zasenčenimi in dolgimi lučmi. Izvrstno sedežno udobje zagotavlja opcijsko usnjeno oblazinjenje. Obdelano je po posebnem postopku, ki zagotavlja boljše odbijanje sončnih žarkov – površina usnja se manj segreva in tudi pri zelo visokih temperaturah ostaja prijetno hladna.
Paket ukrepov BlueMotion Technology zagotavlja še nižjo porabo goriva. Tako na primer Eos 2.0 TDI z močjo 103 kW (140 KM) po zaslugi sistema start-stop in sistema za regeneracijo zavorne energije za 100 km porabi 0,7 l manj goriva, in sicer 4,8 l/100 km. Novi Eos se bo javnosti prvič predstavil 17. novembra na avtosalonu v Los Angelesu, na evropskem trgu pa bo naprodaj od sredine januarja prihodnje leto. Cena osnovne izvedbe Eosa, za katerega so sicer na voljo štirje motorji z direktnim vbrizgavanjem goriva in tlačnim polnjenjem z močjo od 90 kW (122 KM) do 155 kW (210 KM), bo v Nemčiji znašala 27.975 EUR. V Sloveniji bo prenovljeni Eos na voljo v začetku prihodnjega leta.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 3 do 12 °C

Nedelja
od 0 do 11 °C

Ponedeljek
od -2 do 14 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat