| 

Postal sem podjetnik

Zlata gazela 2010 je Krka

Zlata gazela 2010 je Krka

20.10.2010 ob 20:00

Dnevnik, družba medijskih vsebin, d. d., je danes v Cankarjevem domu v Ljubljani razglasila najboljša med hitro rastočimi slovenskimi podjetji in podelila zlato, srebrno in bronasto gazelo 2010. Kipec zlate gazele je pripadel dolenjsko-posavski gazeli 2010, podjetju Krka, kipec srebrne savinjsko-zasavski gazeli 2010, podjetju KLS in kipec bronaste primorsko-notranjski gazeli 2010, podjetju SEC. Sto najhitreje rastočih podjetij iz vsake od šestih regij je v petih letih, od leta 2004 do 2009, ustvarilo kar 10.447 novih delovnih mest.

Delniška družba Krka, ki jo poleg obvladujoče družbe s sedežem v Novem mestu sestavlja tudi 18 odvisnih podjetij in 18 predstavništev, se uvršča med vodilna svetovna generična farmacevtska podjetja in svoje izdelke prodaja v več kot 70 državah. Krka sistematično skrbi za svoje zaposlene in je bila leta 2007 prepoznana za najboljšega zaposlovalca v Dnevnikovem izboru Zlata nit. Ključne kadre spremljajo prek osebnih načrtov razvoja in skrbijo za načrtni razvoj podjetniških kompetenc sodelavcev na področju vodenja in na strokovnih področjih. Predloge in inovacije hitro prenašajo v prakso in jih spodbujajo denarno kot tudi z nematerialnimi nagradami, najboljše predlagatelje pa javno predstavijo na Dnevu Krkinih priznanj. Leta 2007 so dobili priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost, letos pa je Krkina odvisna družba Krka-Polska prejela Forbesov diamant, ki ga finančna revija Forbes podeljuje podjetjem, ki najhitreje povečujejo svojo vrednost. Krka je imela v svoji 56-letni zgodovini samo tri generalne direktorje. Zadnjih šest let jo vodi Jože Colarič.

Obrazložitev komisije
V obrazložitvi je komisija zapisala: V letu 2009 je Krka, ki se s skoraj 800 milijoni prihodkov in preko 90-odstotnim izvoznim deležem uvršča na tretje mesto med izvozniki, dosegla 61-odstotni tržni delež v dejavnosti proizvodnje farmacevtskih preparatov. S 171 milijoni evrov je ustvarila največji dobiček preteklega leta v državi in na ta račun tudi v državni proračun prispevala največ plačanega davka. Dodana vrednost na zaposlenega v Krki presega 92.000 evrov, kar skoraj trikratno presega slovensko povprečje, med odlike družbe pa šteje tudi najvišja bonitetna ocena po podatkih tako bank kot tudi družb, ki se ukvarjajo s pripravo bonitetnih ocen.

Srebrna in bronasta gazela 2010
Naziv srebrne gazele 2010 je pripadel savinjsko-zasavski gazeli 2010, podjetju KLS, ki je specializirano za razvoj in proizvodnjo komponent za avtomobilsko industrijo, bronasta gazela 2010 pa je postala primorsko-notranjska gazela 2010, SEC, ki je specializirano za proizvodnjo in razvoj dvigal.

Podelitev priznanj
Zlato gazelo 2010 je podjetju Krka na prireditvi v Cankarjevem domu podelila ministrica za gospodarstvo, mag. Darja Radić, podjetje KLS je kipec s srebrno gazelo 2010 prejelo iz rok predsednika sveta Gazel, Matjaža Čadeža, bronasto gazelo pa je podjetju SEC podelil predsednik družbe medijskih vsebin Dnevnik mag. Branko Pavlin.

Na prireditvi Slovenska gazela 2010, ki si jo je bilo moč ogledati v neposrednem prenosu na www.gazela.com so se predstavili tudi drugi regijski zmagovalci (razvrščeni po abecedi): gazela osrednje Slovenije 2010 Avtenta.si, dravsko-pomurska gazela 2010 Roto Pavlinjek in gorenjska gazela 2010 Seaway Group.

Podrobnejše informacije o projektu Gazela 2010 so na spletni strani www.gazela.com, kjer najdete tudi medijsko središče s fotografijami.
 

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


gr56 | 20.10.2010 ob 20:06
jeeeeeeah!!
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 15 do 22 °C

Petek
od 15 do 20 °C

Sobota
od 10 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat