| 

Uporabne informacije

eMenjava - rešitev za likvidnostne težave podjetja

eMenjava - rešitev za likvidnostne težave podjetja

19.10.2010 ob 22:11

eMenjava je nova poslovna storitev, ki podjetja varuje pred, oziroma podjetjem pomaga premagovati likvidnostne težave. eMenjava podjetjem omogoča enostavno pridobivanje novih strank, kupovanje storitev ali izdelkov, ne da bi podjetja za nakup (v celoti) plačala, in zapiranje odprtih terjatev dolžnikov.

V današnjem zahtevnem in izzivov polnem poslovnem okolju se vodstva podjetij vse bolj zavedajo, da je nadzor nad denarnim tokom in »hranjenje« gotovine vse pametnejši in celo nujen način za zagotovitev obstanka in bodoče poslovne rasti.
eMenjava je proaktivna storitev, s katero je poslovanje na zgoraj opisan način lažje in avtomatizirano. Je skupnost podjetij, ki so, v določenem obsegu, pripravljena medsebojno poslovati tudi tako, da svoje storitve in/ali izdelke med seboj zamenjujejo.
Kadar podjetje nekaj potrebuje, eMenjava pomaga najti podjetja, s katerimi lahko prvo podjetje storitve ali izdelke zamenja za tisto, kar potrebuje. Tako tudi v fazi nakupa pride do pridobitve nove stranke, hkrati pa ima podjejte denar, ki bi ga drugače namenilo za plačilo nakupa, še vedno na svojem računu.
eMenjava pomaga tudi prodajati. eMenjava namreč v elektronski nabiralnik podjetja redno dostavlja povpraševanja potencialnih strank - vključno z njihovimi storitvami in izdelki, ki jih ponujajo v menjavo.
eMenjava je tudi koristen pripomoček za zapiranje odprtih terjatev. Podjetje z vnosom informacij o ponudbi dolžnika eMenjavi omogoči, da poišče kupca za dolžnikove storitve in/ali izdelke ter tako pomaga izterjati dolgove.
Po besedah ustvarjalcev eMenjave, je eMenjava nastala iz spoznanja, da vse več slovenskih podjetij in samostojnih podjetnikov iz dneva v dan posluje težje. »Vse hujša plačilna nedisciplina ter posledična nelikvidnost, šibek denarni tok večine podjetij, naraščanje obsega zalog, vse manj zaupanja vrednih strank... naštete, in še marsikatera druga, so težave, s katerimi se moramo vsi ubadati pri svojem poslovanju. Menjava je kot najstarejša oblika prerazporejanja dobrin oziroma vrednosti vsem dobro poznana. Žal pa je bilo do prihoda eMenjave iskanje partnerjev, ki bi bili pripravljeni poslovati na tak način, naporno in največkrat neplodno opravilo. eMenjava pa podjetnikom in podjetnicam sedaj omogoča, da taka podjetja – partnerje, najdejo hitro in enostavno.«

Kontakt:
Samo Vojnovič
M: 041 36 72 72
E: samo.vojnovic@emenjava.si
W: www.emenjava.si
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 15 do 22 °C

Petek
od 15 do 20 °C

Sobota
od 10 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat