| 

Postal sem podjetnik

Naj računovodski servis leta 2010 je...

Naj računovodski servis leta 2010 je...

15.10.2010 ob 10:19

Zbornica računovodskih servisov podelila priznanje za Naj računovodski servis 2010 v treh kategorijah podjetjem GRS d.o.o. Trbovlje, Lermani d.o.o. in UNIJA d.d.

Portorož, 14. oktober 2010 – V okviru 12. Kongresa računovodskih servisov v Portorožu podelili priznanja za Naj računovodski servis 2010 v kategorijah mali, srednji in veliki podjetjem GRS d.o.o. Trbovlje, Lermani d.o.o. in UNIJA d.d.

Zbornica računovodskih servisov je letos že tretjič organizirala izbor »Naj računovodski servis« z namenom, da v poslovni javnosti širi zavedanje o pomenu kakovostnega računovodskega servisa.

Na slavnostni podelitvi, ki je potekala v okviru 12. Kongresa računovodskih servisov v Portorožu, je Aleksander Štefanac, predsednik zbornice, izročil plaketo in kipec:

* v kategoriji MALI: GRS d.o.o. Trbovlje
* v kategoriji SREDNJI: LERMANI d.o.o.
* v kategoriji VELIKI: UNIJA d.d.

Prejemnike priznanj odlikujejo dolgoletna tradicija in stabilno poslovanje, širok spekter strank, uporaba naprednih računalniških tehnologij, zlasti pri komunikaciji in izmenjavo podatkov s strankami. Prav tako jih odlikuje tudi urejeno in stimulativno delovno okolje ter skrb za visoko strokovno usposobljenost in permanentno izobraževanje zaposlenih. To je predpogoj za poslovanje tudi z najzahtevnejšimi naročniki.

Dobitnika priznanja za Naj računovodski servis v kategoriji MALI, GRS d.o.o. Trbovlje, še posebej odlikuje skrb za naročnike in izobraževanje podjetnikov – začetnikov, za katere pripravijo osnovno izobraževanje o pomenu računovodstva. Kljub majhnosti lahko prevzemajo vodenje računovodstva za najzahtevnejše in visoko tehnološko napredne naročnike.

Za zmagovalca v kategoriji SREDNJI, podjetje Lermani d.o.o., se je komisija odločila zaradi dejstva, da gre za servis, ki tesno sodeluje z naročnikom, tako na področju sprejemanja računovodskih usmeritev kot tudi pri sprejemanju poslovnih odločitev na podlagi računovodskih informacij.

Unija d.d., pa se kot prejemnik priznanja v kategoriji VELIKI, še posebej odlikuje predvsem zaradi odličnega sistema poročanja strankam o njihovem poslovanju, uvedbe brezpapirnega poslovanja (je prvi računovodski servis v Sloveniji z dovoljenjem Arhiva Slovenije za brezpapirno poslovanje) in sodobne organizacije delovnega procesa.

Ocenjevanje in izbor za Naj računovodski servis 2010 je izvedla neodvisna strokovna komisija, ki so jo sestavljali:

* doc. dr. Tatjana Horvat, predavateljica na Fakulteti za management v Kopru in vsebinski vodja izobraževanj s področja Davki, računovodstvo in finance pri Akademiji Finance
* mag. Romana Logar, direktorica AJPES
* Silvester Zaman, pooblaščeni revizor, Plus revizija d.o.o.
* Alenka Avberšek, izvršna direktorica, Center za lobiranje, GZS
* Alenka Maher, Kadrovski inženiring, Alenka Maher s.p.

Predsednik Zbornice računovodskih servisov Aleksander Štefanac je prepričan, da izbor Naj računovodski servis že postaja tradicionalen dogodek.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od -1 do 13 °C

Sobota
od -2 do 14 °C

Nedelja
od 3 do 16 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat