| 

Postal sem podjetnik

Dravsko - pomurska gazela 2010 je Roto Pavinjek

Dravsko - pomurska gazela 2010 je Roto Pavinjek

14.10.2010 ob 19:03

Dnevnik, družba medijskih vsebin, d. d., je danes v Mariboru razglasila Dravsko-pomursko gazelo 2010. Najhitreje rastoče podjetje v regiji in šesti finalist izbora za naziv zlata gazela 2010 je podjetje Roto Pavlinjek, kjer proizvajajo izdelke iz plastičnih mas. Sicer je 100 najhitreje rastočih podjetij dravsko-pomurske regije število delovnih mest skoraj podvojilo in prispevalo k nastanku kar 1.853 novih delovnih mest. Dodana vrednost pri hitro rastočih podjetjih znaša 43.170 evrov na zaposlenega.

Korenine družbe Roto, kjer danes proizvajajo izdelke iz plastičnih mas, segajo v leto 1949, ko so v najetih delavnicah v Murski Soboti proizvajali kmetijske stroje in opravljali ključavničarske dejavnosti. 25 let pozneje je Štefan Pavlinjek, sedanji direktor skupine Roto, odprl obrtniško delavnico Kovinoplastika Pavlinjek, katere dejavnost je izdelava reklamnih in svetlobnih napisov. V osemdesetih letih pa je dejavnosti razširil na druge tehnologije: termoformiranje, rotoliv in brizganje. Na prelomu tisočletja se je Roto preoblikoval v holding družbo, s hčerinskimi proizvodnimi podjetji RotoP, RotoGrad, RotoM in RotoAlibunar. Podjetje proizvaja 50 odstotkov lastnih izdelkov in 50 odstotkov izdelkov v industrijski kooperaciji. Štefan Pavlinjek je v poslovanje vpeljal tudi že svoje naslednike, in sicer je hči direktorica podjetja za prodajo in marketing Rotovih proizvodov, sin pa direktor v podjetju, ki se ukvarja s tehnologijo in novimi proizvodi.

Obrazložitev komisije
Konkurenčne prednosti družbe Roto po mnenju metodološke komisije izvirajo iz drugačnosti in fleksibilnosti, inovativnosti v trženju in dobre tehnološke podpore kupcu. Četudi blagovna znamka podjetja še ni splošno prepoznavna, se podjetje razvija tudi v tej smeri: na rally-ju Pariz-Dakar motoristi zmagujejo tudi zaradi delčka, ki ga v motor vgrajuje Roto Pavlinjek iz Murske Sobote. Da podjetje ni omejeno geografsko, dokazuje njegov mednarodni prodor: od leta 2008 se prodajna mreža izdelkov ROTO razširja po vsem svetu. S 4.000 izdelki do volumna 25m³ in letno predelavo preko 3 mio kg polimerov spadajo med vodilna podjetja s proizvodnjo po tehnologiji rotomolding v Evropi. Podjetje je v petih letih skoraj šestkrat povečalo prihodke iz prodaje, del rasti pa je tudi dvigovanje uspešnosti z vidika dodane vrednosti na zaposlenega.

Med nominirance za dravsko-pomursko gazelo 2010 je metodološka komisija poleg podjetja Roto Pavlinjek izbrala še podjetje Apollo, ki je specializirano za trgovino na debelo z igračami in otroško opremo ter podjetje Rogljiček, pri katerem proizvajajo peciva in torte.

Dravsko-pomurske gazele v petih letih ustvarile 1.853 novih delovnih mest
Sto najbolj dinamičnih podjetij dravsko-pomurske regije je s skupno prodajo skoraj 616 milijonov evrov v letu 2009 potrojilo vrednost prodaje izpred petih let. Tako visoko rast so v navedenem obdobju presegle le gazele osrednjeslovenske regije. Obenem je 100 najhitreje rastočih podjetij v regiji število delovnih mest skoraj podvojilo in prispevalo k nastanku kar 1.853 novih delovnih mest. S takšnim tempom se dravsko-pomurske gazele uvrščajo v sam vrh najhitreje rastočih gazel šestih regij.

Znanih že vseh šest regijskih zmagovalcev - finalistov za zlato gazelo 2010
Finalisti za zlato gazelo 2010 so savinjsko-zasavska gazela 2010 KLS, primorsko-notranjska gazela 2010 SEC, gazela osrednje Slovenije 2010 Avtenta.si, gorenjska gazela 2010 Seaway Group, dolenjsko-posavska gazela 2010 Krka in dravsko-pomurska gazela 2009 Roto Pavlinjek. Sklepna prireditev Slovenska gazela 2010 bo v sredo, 20. oktobra, v Cankarjevem domu v Ljubljani. Podrobnejše informacije o projektu Gazela 2010 so na spletni strani www.gazela.com, kjer najdete tudi medijsko središče s fotografijami.
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 11 do 23 °C

Torek
od 11 do 23 °C

Sreda
od 11 do 24 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat