| 

Postal sem podjetnik

Zlata nit 2010 - kdo bo najboljši zaposlovalec

Zlata nit 2010 - kdo bo najboljši zaposlovalec

27.09.2010 ob 09:59

Dnevnik, družba medijskih vsebin, d.d., že četrto leto zapored začenja medijsko-raziskovalni projekt Zlata nit, ki odkriva najboljše prakse na področju zaposlovanja in upravljanja s človeškimi viri. Prijave za izbor najboljšega zaposlovalca leta 2010 se zbirajo vse do konca decembra 2010. Častni pokrovitelj projekta Zlata nit 2010 je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve Republike Slovenije.

»Prepričani smo, da so uspešna podjetja z inovativno politiko upravljanja s človeškimi viri, kot tudi rečemo skrbi za sodelavce, zgled slovenskemu gospodarstvu. Zato bomo v izboru Zlata nit 2010 iskali in izpostavljali prakse, ki nam bodo lahko navdih. Želimo si, da bo tudi letošnja Zlata nit z dobrimi zgledi spodbuda za sodelavce najboljših zaposlovalcev in usmeritev za tiste, ki iščejo ali menjajo zaposlitev ,« je ob tem povedala Nataša Čampelj, nova vodja Zlate niti.

Vsa slovenska podjetja vabljena k brezplačnemu sodelovanju
Slovenska podjetja bodo povabljena k brezplačnemu sodelovanju do konca decembra. Lani je v izboru najboljših zaposlovalcev Zlata nit 2010 v kategoriji malih podjetij zmagalo podjetje Vivo Catering, v kategoriji srednje velikih podjetje Nil in v kategoriji velikih podjetij Si.mobil. V letu 2008 pa so bili najboljši zaposlovalci podjetje Formitas med malimi podjetji, v kategoriji srednje velikih podjetij Microsoft in v kategoriji velikih podjetij Trimo.

Glavno besedo imajo zaposleni
V lanskoletni raziskavi Zlata nit 2009 je med 101 najboljšim zaposlovalcem sodelovalo 8.014 respondentov, kar je več kot v preteklem letu, ko je na vprašalnik odgovarjalo 7.783 sodelavcev. Agregatna povprečna ocena kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo (na lestvici med 1 in 5) za leto 2009 je 3,62. V lanskem letu je bila ta vrednost 3,71, leto poprej pa 3,68.

O zmagovalcih v posamezni kategoriji bo izborna komisija odločala po poglobljenih intervjujih z vodstvi podjetij, pred tem pa bo potekalo tudi glasovanje članov strokovnega sveta. Najpomembnejši del ocene bodo prispevali zaposlenih v podjetjih iz vse Slovenije, ki bodo prek vprašalnika ocenjevali podjetje, v katerem so zaposleni.

Od lestvice najboljših do treh zmagovalcev
Na podlagi izsledkov raziskav pa bo 29. januarja objavljen seznam 101 najboljšega zaposlovalca. Sledila bo predstavitev finalistov v vsaki izmed treh kategorij (mala, srednje velika in velika podjetja), v sredini marca pa bo, kot vsa leta doslej, pripravljena sklepna prireditev z razglasitvijo zmagovalcev v vsaki od navedenih kategorij.

Več informacij o projektu in prijave (od jutri dalje na prenovljeni spletni strani): www.zlatanit.com.
 

sorodni članki

Sobota
od 12 do 25 °C

Nedelja
od 14 do 25 °C

Ponedeljek
od 15 do 19 °C

Torek
od 15 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat