| 

Posel in moda

Roka - človekova vizitka

Roka - človekova vizitka

03.09.2010 ob 09:35

Podzavest zabeleži veliko več signalov, kot se jih sicer zavedamo, in soodloča o tem, ali se nam sogovornik zdi na prvi pogled simpatičen ali ne. To se začne že pri stisku rok: nežno kožo občutimo kot prijetno. Če roke poleg tega delujejo še negovano, lahko po tem vsekakor sklepamo na celega človeka.

Roke in noge vsak dan opravljajo težaško delo. Roke so bile prvo orodje človeka in tudi v dobi vrhunske tehnologije skorajda ni dejavnosti, kjer jih ne bi potrebovali. Pri tem so na milost in nemilost izpostavljene različnim vremenskim vplivom ali kemičnim snovem. Že domača opravila škodijo nežni koži in ogrožajo nohte. Poleg tega na videz kože vpliva tudi stres. Zato je skrbna, redna nega, ki ohranja mladostno napeto kožo rok in trdnost nohtov, toliko pomembnejša.

Skrbna nega rok naj bi bila tako samoumevna kot lepotilna nega obraza in telesa. Najpomembnejša zapoved pri rokah: ne varčujte s kremo! Roke večkrat dnevno, posebno preden greste k počitku, namažite z naravno kremo ali oljem. Ponoči koža še posebej željno sprejema dragocene hranilne snovi. Poleg tega naj vam preide v navado, da odvečno kremo za obraz namažete na zunanjo stran rok. Povežite negovanje rok s kremo z majhno masažo - čudili se boste, kako osvežena, prožna in poživljena bo po tem koža.

Koristni nasveti za lepe roke:

- Zelo suhe, razpokane roke enkrat tedensko namakajte po 5 minut v mlačnem olivnem ali sončničnem olju. Nato olje dobro vtrite v kožo rok in nohtno posteljico.

- Hrapave razpokane roke večkrat namažite z vazelinom ali mešanico enakih delov limoninega soka, čebeljega medu in glicerina.

- Vlažne roke redno natirajte z mešanico 1 žličke alkohola in 5 žličk limoninega soka.

- Madeži, ki jih na prstih pusti nikotin, bodo izginili, če jih boste natrli s sokom 1/2 limone. Po eni minuti roke splaknite.

- Če roke neprijetno dišijo po ribah, čebuli ali česnu, jih potopite v mleko ali natrite s kavno usedlino ali vlažno soljo. Pred rezanjem zelenjave jih natrite z olivnim oljem; tako se ne bodo navzele vonja.

- Pri ravnanju s tekočinami roke zaščitite z gumijastimi ali plastičnimi rokavicami.

Rokam večkrat privoščite masažo. Po umivanju jih najprej namažite z oljem za masažo ali kremo za roke. Prste drugega za drugim pregnetite od zgoraj navzdol, potem zmasirajte dlani. Roke položite na mizo in večkrat potegnite od konic prstov čez hrbtišče roke in zapestje.

Povzeto po: Lepotilna nega rok in nog, Babičini nasveti za dom, Mladinska knjiga založba, 2005
sorodni članki

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.




Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat