| 

Uporabne informacije

Točnost je lepa čednost

Točnost je lepa čednost

02.09.2010 ob 09:39

Kaj pravite na točnost prihajanja na sestanke, za katere ste se dogovorili že nekaj dni nazaj!? Ali je pomembno držati se dogovorjenega termina in ure!? Pet minut gor ali dol!?

Današnje možnosti komuniciranja po elektronski pošti in po mobilnih telefonih so pripeljale do zelo prilagodljivih in "okvirnih" dogovorov! "Se še slišimo in potrdimo točno uro sestanka!", je pogost stavek pri dogovarjanju poslovnih sestankov. " Vas pokličem, ko bom v bližini vaše pisarne!", je naslednji. Za oba pa velja, da sta precej ne-poslovna! Podjetnikov delovni dan je večinoma do potankosti v naprej organiziran in do vsake minute natančno razporejen. Dobra organiziranost je vrlina vsakega podjetnika. In del le-te je tudi točnost prihajanja na sestanke in sprejemanja poslovnih strank.

Zato velja, da kadar se dogovorimo za sestanek ob določeni uri, se moramo na njem pojaviti točno. Kajti z zamudo lahko nedopustno posežemo v urnik našega poslovnega gostitelja. Z zamudo lahko damo vtis, da nas tema sestanka premalo ali pa sploh ne zanima. Še hujše pa je, če našo zamudo poslovna stranka dojame kot osebno nespoštovanje ali ignoranco.

Večina ljudi ne mara zamujanja. Vedno je bolje priti pet minut prezgodaj kot pet minut prepozno. Namreč lahko se celo zgodi, da zaradi zamude in s tem izkazovanja premalo pozornosti do poslovnega partnerja, pomemben dogovor ali posel splava po vodi.

 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od 8 do 19 °C

Sobota
od 9 do 17 °C

Nedelja
od 8 do 18 °C

Ponedeljek
od 10 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat