| 

Posel in moda

Poslovna obleka

Poslovna obleka

02.08.2010 ob 12:58

Kakšno obleko nositi v poklicnem življenju!? Kakšen je videz uspešnega podjetnika!? Ali je izbira obleke pomembna!?
Vprašanja, ki velikokrat spravijo v dilemo tako mlade podjetnike, ki želijo izstopati na komaj začeti poslovni poti, kot tudi malo manj mlade že uveljavljene podjetnike, ki si želijo stopati v korak z vedno novimi modnimi smernicami.
Za uvod pri izbiri poslovne obleke velja poudarek, da vsaka obleka ni za vsako priložnost. In obratno, da vsaka priložnost ni primerna za nošenje katere koli obleke, ki jo imamo v svoji omari. Namreč za poslovni svet ne veljajo modni trendi, pač pa obstajajo nekakšna "nenapisana" pravila poslovnega oblačenja.
Kar pa lahko marsikomu povzroči dodatne težave, v že tako tekmovalnem poslovnem svetu polnim dokazovanj in ocenjevanj.
Vsakdanja obleka namreč izraža naš življenjski stil. Izžareva našo osebnost. Samozavest. Nenazadnje tudi prepričanje (versko, nacionalno ...). Z obleko lahko pokažemo tudi naše trenutno razpoloženje.
Pri poslovni obleki smo v tem smislu vsekakor omejeni. Kar pa še ne pomeni, da veljajo tako stroga pravila oblačenja, da ne moremo poslovni obleki dodati svoje osebnosti. Potrebno je malo poguma, nekaj okusa, mogoče eksperimentiranja vendar v okvirih priložnosti, za katero izbiramo oblačilo. Saj poslovna obleka, ni le "obleka za v službo", tu so tudi drugi dogodki povezani s poslom, kot so poslovno kosilo, večerja, svečana prireditev in druge priložnosti. V vsakem primeru je obleka diskretna, primerno dogodku pa lahko posegamo po različnih materialih oblačila in dodajamo dodatke k obleki (nakit, torbica, čevlji, kravata ...).

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat