| 

Aktualno

Jutranji ritual zdravega poslovneža

Jutranji ritual zdravega poslovneža

04.07.2010 ob 16:12

Večina strokovnjakov na področju osebnega razvoja in povečanja lastne produktivnosti trdi, da so jutranje ure najboljši čas za jasno, zbrano in učinkovito delo. Veliko podjetnikov bi se s to trditvijo strinjalo, nekateri so si svoj delovni dan organizirali okrog svojih najbolj produktivnih delov dneva. Seveda različni ljudje različno funkcionirajo ob različnih urah, vendar ne glede na to, kdaj so vaše najbolj produktivne ure dneva, svoj dan lahko izboljšate in začnete z nekaj zdravimi jutranjimi rituali.
Sledi nekaj predlogov:

*
Prebudite se. Ne poležavajte, ampak vstanite hitro, kot bi vas nekdo polil z vedrom mrzle vode.
*
Takoj zjutraj spijte kozarec vode. Če vam sama voda ni všeč, dodajte nekaj kapljic limoninega soka.
*
Pripravite si mešanico sadja, ki vas prebudi. Poskusite s sokom iz korenčka, jabolka in ingverja vsaj pol ure pred zajtrkom.
*
Stopite ven in se za minuto prepustite sončnim žarkom. Sonce vas bo napolnilo z energijo, vas poživilo in prebudilo.
*
Vzemite si nekaj trenutkov v tišini za načrtovanje najpomembnejših opravil dneva. Najbolj razburljive in pomembne opravke si lahko tudi zapišete.
*
Poleg zob, s ščetko očistite tudi jezik. Znebili se boste jutranjega zadaha, ter začeli dan z okusom po svežini.
*
Pojdite na sprehod ali pa si vzemite 30 minut za razgibavanje. Ljudje, ki dan že začnejo z aktivnostmi, kot je hoja, imajo čez dan več energije, kot tisti, ki si rekreacijo privoščijo zvečer po napornem dnevu. Med hojo imate čas v miru razmišljati.
*
Pijte zeleni čaj namesto kave. Napolnil vas bo z energijo, priskrbel antioksidante in je zdravju veliko bolj prijazen kot kava.
*
Objemite svoje otroke/partnerja/domačega ljubljenčka. Otroci prinašajo razburljivost in spoštovanje s svojim načinom razmišljanja in pogledu na svet. Jutranje ljubkovanje vas bo navdalo z otroško energijo ter prebudilo malega otroka tudi v vas.


Vir: članek 10 Morning Rituals For The Healthy Entrepreneur, www.lifehack.org

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 3 do 12 °C

Nedelja
od 0 do 11 °C

Ponedeljek
od -2 do 14 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat