| 

Postal sem podjetnik

Kakšen tip ženske je vaša šefica?

Kakšen tip ženske je vaša šefica?

Do nedavnega so bile ženske šefice v kateremkoli sklopu poslovnega sveta prava redkost. V času vse močnejšega feminizma in borbe za enakost med spoloma, pa pojav ženske na vodilnem položaju ni več takšna redkost.

Ženske šefice po nekaterih kriterijih lahko razvrstimo v tri velike skupine:

"Kraljica"

Njen delovni moto je: »perfekcionizem in nič drugega«; ne prenaša človeške neumnosti, stola, ki škripa ali vonja po sendviču v pisarni. Dobra kraljica bo postavila tako visoke cilje, da se preprosto ne boste mogli izogniti želji, da jih dosežete. Slaba kraljica pa vas bo prisilila, da sami pričnete revolucijo.

"Glavna ženska"

V to skupino spadajo ženske, ki so bile običajno najbolj popularne že v srednješolskih časih. Svojo vlogo opravlja sproščeno, v svojem dragem avtomobilu vas bo celo zapeljala do doma, povabila vas bo na kosilo, kjer ji boste lahko pripovedovali o svojih ambicijah in sanjah – za vse to pa bo zahtevala stoodstotno pasjo vdanost. Oblačila, ki jih šefica ne nosi več, lahko postanejo vaša, v redkih primerih to velja tudi za bivše moške. Šefica takšnega tipa vas bo oblikovala po svojih merilih in bo ponosna, ko ji bo to uspelo.

"Edina ženska v moškem svetu"

Ljudje običajno na žensko, ki se obnaša kot moški, gledajo kot na nočno moro. Ta tip šefice pa je prepričan, da je mnogo boljši od svojih moških nasprotnikov. Ona je tista, ki je v vseh pogledih superiorna. Edina ženska v moškem svetu verjame, da je najboljša iz dveh razlogov: ker je pametna, premišljena in ambiciozna, ter ker je neustavljivo ženstvena. Takšna šefica bo želela, da vsi za njo prehodijo takšno pot do uspeha, kot jo je morala sama. Če bi bilo po njenem, v pisarni ne bi bilo drugih žensk. Nihče ne more pisarne zapustiti pred njo, in verjetno bo prav ta šefica tista, ki vas bo zadrževala na sestankih v petek popoldne in zvečer.

Vir: www.sarajevo-x.com

sorodni članki