| 

Uporabne informacije

Računovodja leta 2010

Računovodja leta 2010

V torek, 25. maja, se je v M hotelu v Ljubljani odvil zaključni dogodek izbora Računovodja leta 2010. Posebnost letošnjega izbora je bila, da so se na izbor prijavile samo ženske predstavnice, ki pa so bile naravnost izjemne.

Na letošnjem, že četrtem izboru, je komisija iskala računovodjo, ki je vpet v celoten družbeni sistem. Tako je poleg strokovnosti (formalne in neformalne) bil velik poudarek na prenašanju znanja, vključenost v družabno okolje preko raznih organizacij in društev.

Letošnji naziv je prejela Nives Jelenec, direktorica računovodskega servisa Yelly d.o.o. Ljubljana.

Računovodja leta 2010 je postala Nives Jelenec, direktorica podjetja Yelly d.o.o.

Nives Jelenec je predana svojemu delu in spremembe jemlje kot izziv. Strokovno komisijo je prepričala s svojo strokovnostjo in energijo, ki jo vlaga v prenašanje znanja. Svoje sodelavce in podrejene vodi v strokovnosti in jih spodbuja k delu v računovodstvu in samoiniciativnosti. Po njenem mnenju se tako dviguje kvaliteta dela in ugled računovodskega poklica. Je članica Društva računovodij in revizorjev ter članica mednarodnega združenja kontrolerjev.

Ker so bile kandidatke med seboj zelo enakovredne in je med njimi potekal tesen boj, a naziv Računovodja leta 2010 lahko prejme le ena, se je komisija odločila imenovati tudi tri finalistke izbora. Med finalistke izbora so se tako uvrstile: Kristinka Vukovič (Unija d.o.o.), ki je med drugim tudi nosilka naziva Računovodja leta 2007, Marija Horvat (Gazeta d.o.o.) ter samostojna podjetnica Ana Kosič Mirnik.

Strokovna komisija je letos podelila Priznanje za strokovni razvoj, ki ga je prejela Brigita Kovačec, direktorica podjetja Tera Vizija d.o.o. Omenjeno kandidatko je imela komisija možnost opazovati skozi daljše časovno obdobje in je komisijo prepričala s svojo ambicioznostjo, komunikativnostjo in samozavestjo.

Prejemnica Priznanja za strokovni razvoj - Brigita Kovačec, direktorica podjetja Tera Vizija d.o.o.
Zmagovalka izbora, finalistke in dobitnica Priznanja za strokovni razvoj so prejele nagrade s strani pokroviteljev izbora: Banka Koper d.d., Pronet Kranj d.o.o., SAOP d.o.o., založba Verlag Dashöfer d.o.o., JK Skupina, informiran.si.

Izvedbo dogodka so podprli tudi Cerera d.o.o., Podjetnik d.o.o. ter Teambuilding Akademija.

 

Od leve proti desni: Brigita Kovačec (prejemnica Priznanja za strokovni razvoj), Kristinka Vukovič (finalistka izbora Računovodja leta 2010), Nives Jelenec (Računovodja leta 2010), Marija Horvat in Ana Kosič Mirnik (obe finalistki izbora Računovodja leta 2010).
 

sorodni članki