| 

Postal sem podjetnik

Kako zamenjati računovodski servis?

Kako zamenjati računovodski servis?

29.04.2010 ob 22:43

Enostavno. "Staremu" pošljete odpoved in podpišete dogovor o sodelovanju z novim. Ja, sliši se enostavno, pa je v praksi res tako?

Pogosto se dogaja, da podjetniki vztrajajo pri svojih poslovnih partnerjih zaradi nekakšne dolgoletne simbioze. Storitev je slaba, tehnologija zastarela, odnos pa že dolgo neprofesionalen. Prav pri računovodji se še posebaj težko odločijo za prevetritev. Najpogostejši razlogi so bojazen pred računovodjevim predobrim poznavanjem podrobnosti o podjetju, "zakompliciran" prenos dokumentacije na novo računovodstvo ali pa težka odločitev pri izbiri primernega servisa. Vse to so argumenti, ki so si jih računovodje izborili, da prizemljijo stranke in zmanjšajo fluktuacijo v servisih. Sodobni podjetnik je danes osveščen, racionalen in profesionalen. Enako pričakuje od svojih poslovnih partnerjev. Resda ni praktično pogosto menjavati računovodje, vendar je tržišče polno konkurence - dobre in manj dobre. Torej, v kolikor računovodje niste zamenjali samo zaradi bojazni pred "zakompliciranim" prenosom podatkov in dokumentacije, delate veliko napako. Zberite različne ponudbe, dogovorite se za sestanek, ter primerjajte ponudbo in ceno. Za novega računovodjo se odločite na podlagi storitve, ki vam jo ponuja in konkurenčni ceni.


Nekaj nasvetov ob menjavi računovodskega servisa:


1. Zagotovite si sporazum o varovanju poslovne skrivnosti.
2. Preverite kateri program uporablja stari in katerega novi računovodja ( v kolikor se uporablja isti program, se prenos podatkov lahko izvrši avtomatsko brez dodatnega vnašanja).
3. Vztrajajte, da za prenos dokumentacije in podatkov poskrbi novi računovodja.
4. Računovodja je dolžan izročiti dokumentacijo, ki je last vašega podjetja ne glede na morebitni spor, ki ga imate.
5. Ne čakajte na konec leta! Dober računovodja lahko brez težav prevzame podjetje kadarkoli v letu.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od -1 do 13 °C

Sobota
od -2 do 14 °C

Nedelja
od 3 do 16 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat