| 

Posel in moda

CASIO pedometer - za predane športnike

CASIO pedometer - za predane športnike

01.07.2008 ob 18:05

Že vrsto let proizvajalec Casio, pod skupnim imenom PHYS, proizvaja športne ure za športnike s posebnimi zahtevami. Že v devetdesetih so nas presenetili z urami, ki so imele višinomer, globinomer, termometer itd., in ko je prišla na trg ura s kompasom, se nam je model Trek za alpinizem ali druge avanture zdel skoraj obvezen nakup. Model je imel prvič tudi funkcijo posebne osvetlitve - iluminator, ki je deloval tako, da se je ura ponoči osvetlila sama, takoj ko ste roko dvignili k sebi, s čimer so ga nekateri uvrščali med tehnološke presežke na področju ur, saj jih veliko ni moglo verjeti, da nekaj takega sploh obstaja.

Ker imajo predani športniki pogosto posebne želje po informacijah med samimi aktivnostmi, zgolj merjenje ure že zdavnaj ne zadošča več. In ker bi vsi radi nosili čim manj gramov na zapestju, se je Casio zopet odzval in na tržišču ponudil nov atraktiven in tehnološko zelo izpopolnjen model STP 100-1 VER s posebno funkcijo hodomerja - pedometer. Novi model s težo 40 gramov izpolnjuje veliko pričakovanj; izračuna nam opravljeno razdaljo, sešteva porabljene kalorije, zapomni si hitrost opravljenega kroga (ali odseka) in jo primerja z zadnjimi desetimi, ter seveda vsebuje štoparico z natančnostjo na stotinko sekunde. V srcu nove ure STP 100-1 VER je pedometer, ki šteje korake. Zelo natančen senzor namreč zaznava vibracije in šteje korake, in ko vnesemo povprečno dolžino našega koraka (nordijska hoja, tek ...), lahko enostavno dobimo podatek o opravljeni razdalji. Če vnesemo še podatek o naši teži, na podoben način izračunava porabo kalorij, in to tako za ženske kot moške.

Tudi sicer je ura enako atraktivna za oba spola. Izgled je enostaven, z velikim in preglednim zaslonom v črnem, kovinskem ohišju in dobro ergonomijo. Na roki se nosi praktično kot druga koža, obenem pa je ura vodotesna do pritiska 5 barov, ima 5 različnih alarmov, nočni iluminator, ki se vklopi, ko dvignemo roko, avtomatski koledar in še marsikaj drugega. Uro dobite v prodajalnah Slowatch po Sloveniji. Vir: Slowatch d.o.o.

Urška Č.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat