| 

Aktualno

KEN BLOCK in dinamična Ford Fiesta Monster sta pripravljena

KEN BLOCK in dinamična Ford Fiesta Monster sta pripravljena

04.02.2010 ob 09:34

Ken Block, športna ikona, za katerim stoji množica oboževalcev tako v Ameriki kot v Evropi, je pretekli vikend lansiral svojo atraktivno spletno stran. Blockovo sodelovanje z družbo Ford Motor Company je bilo predstavljeno že pred časom. Njegova ekipa Monster World Rally Team pa se je prvič predstavila v vznemirljivem dirkalniku Ford Fiesta Monster Rally Amerika na tekmovanju Sno*DriftRally v Atlanti, Michigan.

Ekipa Monster World Rally Team bo tekmovala na vseh šestih preizkušnjah serije Rally Amerika ter zaključila sezono na igrah X Games, ki zajema 16 različnih dogodkov v Los Angelesu, v začetku avgusta. Njegov sovoznik je Alessandro Gelsomino iz Italije.

Prav tako pa bo Block združeval sezono Rally Amerike s sedmimi tekmami za FIA WRC v Ford Focusu RS WRC. Prvič bo tekmoval na Rallyu Mehika (4.- 7. marca), nato pa bo tekmoval še v Turčiji, na Portugalskem, v Nemčiji, Franciji, Španiji in Veliki Britaniji. Dirkalnik Focus RS WRC bo pripravil britanski M-Sport, ki vodi celoten Fordov program za WRC.

Monster Fiesto Rally Amerika s 326 KM bo pripravilo švedsko podjetje Olsbergs Motorsports Evolution (OSME), ki je že lani izpeljalo projekt Fiesta Rallycross - Pikes Peak.

»Komaj sem že čakal, da bom preizkusil novo Ford Fiesto, saj me je lani poleti premagala na tekmovanju X Games. Ford razvija odlične platforme, zato nova Fiesta nudi odlično izhodišče za razvoj dirkalnika, sam model pa bo na ta način dosegel boljšo prepoznavnost v prodajnih salonih. Veselim se prvenstva Rally Amerika in tekmovanja X Games,« je dejal Ken Block, Monster World Rally Team.

"WRC v Združenih državah Amerike še ni dosegel svojega potenciala in upamo, da bo Ken na najvišji športni ravni to zanimanje povečal. Kena ni potrebno posebej predstavljati, saj ga množica občudevalcev, tako v Ameriki kot Evropi, že pozna. Zgradil je kult, kateremu sledi in Fordovi modeli bodo z njim še bolj prepoznavni. Tako že komaj čakam odziv WRC navijačev po celem svetu." - Gerard Quinn, direktor Motoršporta pri Ford Europa.

"Da se bo Ken pridružil WRC tekmovanju je odlična novica za sam rally šport, še boljša novica pa, da bo to storil s Fordom. Ken je že s svojo popularnostjo povečal zanimanje za rally po vsem svetu in s tekmovanjem se bo priljubljenost svetovnega prvenstva zagotovo še povečala. Kenov občutek za zabave in avanture, skupaj s tekmovalnim značajem, je v naših ekipah več kot dobrodošel. " - Malcolm Wilson, generalni direktor M-Sporta.

"Ken Block bo nastopil v prevenstvu Rally Amerika in FIA WRC, ki v letu 2010 pokriva štiri kontinente, in to je velik dosežek. To pomeni, da postaja rally resnično globalen šport. Sodelovanje s Fordom, s Fiesto (za Rally America) in Focusom RS WRC, izpostavlja prednosti obeh vozil po vsem svetu in letos lahko pričakujemo res izvrstne akcije!" - Jost Capito, direktor globalnega razvoja športnih modelov in razvoj Motoršporta za Ford Motor Company.

Za več informacij obiščite: http://monsterworldrallyteam.com
Video si lahko ogledate na: http://www.youtube.com/watch?v=-K37p0vw9cU
 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 0 do 3 °C

Ponedeljek
od -3 do 4 °C

Torek
od -3 do 2 °C

Sreda
od -2 do 2 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat