| 

Uporabne informacije

Krka ponovno Najuglednejši delodajalec

Krka ponovno Najuglednejši delodajalec

Pri zaposlitvenem portalu MojeDelo.com so konec lanskega leta izvedli raziskavo o najuglednejših delodajalcih v državi. V raziskavi je sodelovalo preko 3000 iskalcev (nove) zaposlitve, ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled posameznih slovenskih podjetij. Že drugič zapored (prva raziskava je potekala leta 2007) je naslov najuglednejšega pripadel Krki iz Novega mesta. Krka tako dokazuje, da se gradnja blagovne znamke delodajalca in konstantna komunikacija s trgom delovne sile še kako izplača.
Sicer pa avtorji raziskave ugotavljajo, da slovenska podjetja premalo poznajo koncept gradnje blagovne znamke delodajalca in vseh prednosti, ki jih le-ta prinaša. Podjetja z visokim ugledom namreč privabijo precej bolj kvaliteten kader, ki pripomore k boljšim poslovnim rezultatom in zagotavlja razvoj podjetja na dolgi rok. Do visoke stopnje ugleda je nemogoče priti čez noč. Potrebna je konstantna (pozitivna) komunikacija s trgom dela, nagovarjanje potencialnih kandidatov preko spletnih strani in tiskanih publikacij, predstavitve na zaposlitvenih sejmih, privlačni in informativni zaposlitveni oglasi,…
Poleg najuglednejšega so na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com, predstavili tudi ostala slovenska podjetja, ki so dosegla dovolj visok količnik in si tako pridobila naziv uglednega delodajalca. To so (po abecednem vrstnem redu): Abanka Vipa, Adria Airways, Aerodrom Ljubljana, Bayer Pharma, Coca-Cola HBC Slovenija, Hewlett Packard, Hypo Alpe-Adria-Bank, IBM Slovenija, Lek, Merkur, Microsoft, Mobitel, Petrol, Probanka, SI.MOBIL, Siemens, SKB Banka, Sparkasse in Telekom Slovenije.

Ekipa Mojedelo.com
 

sorodni članki